12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialAmbulanța de Paște: Bucureștenii sună la 112 pentru probleme digestive, leșinuri și...

Ambulanța de Paște: Bucureștenii sună la 112 pentru probleme digestive, leșinuri și tentative de sinucidere

Anual, Serviciul de Ambulanță București – Ilfov primește, în noaptea de Înviere și duminica Paștelui, peste 1.000 de solicitări. Cele mai frecvente sunt problemele digestive, leșinurile în biserici și tentativele de suicid.

Anul trecut, cinci persoane au încercat să se sinucidă, iar 100 de persoane au reclamat probleme digestive, conform Serviciului de Ambulanță București – Ilfov.

Citește și: Estimare. Românii vor cheltui pentru vacanţa de Paşte 11 milioane euro

În plus, 21 de persoane au leșinat în stradă, în noaptea de Înviere, în apropierea bisericilor. SABI a primit 150 de solicitări pentru ajutarea persoanelor cu probleme cardiovasculare și șapte solicitări pentru accidente auto, a precizat managerul Alis Grasu.

În total, în duminica Paștelui 2013, SABI a primit 1.050 de solicitari.

Citește și: Nouă spitale de urgenţă din Capitală asigură asistenţa medicală de Paşte

În sâmbăta și duminica Paștelui din 2012, SABI a înregistrat 2.318 solicitări, din care 1.400 de urgențe. 10 apeluri au fost pentru tentative de sinucideri și 20, pentru nașteri. SABI a înregistrat 284 de cazuri de probleme digestive , 30 de persoane leșinate în stradă și 77 de persoane cu depresie.

În 2011, 250 de bucureșteni au sunat la 112 după ce au mâncat și au băut peste măsură. În total, SABI a înregistrat 1.500 de solicitări, din care 900 au fost urgențe: 230 de probleme digestive, 13 nașteri, 13 accidente auto, 40 de depresii, 21 de persoane căzute în stradă, 17 come, 160 de leșinuri, șase tentative de suicid si 37 de traumatisme.

Citește și: Vremea azi. Ploi și vânt în toată țara

Cele mai citite

Răsturnare de situație la FC Barcelona! Decizia de ultim moment luată de Xavi

După ce anunțase că la finalul acestui sezon va părăsi banca tehnică a formației FC Barcelona, antrenorul spaniol Xavi Hernandez a ajuns la un...

Răsturnare de situație la FC Barcelona! Decizia de ultim moment luată de Xavi

După ce anunțase că la finalul acestui sezon va părăsi banca tehnică a formației FC Barcelona, antrenorul spaniol Xavi Hernandez a ajuns la un...

Clotilde Armand s-a înscris pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand și-a depus, joi, candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1, din partea Alianței Dreapta Unită, potrivit jurnalul.ro. „Am un mesaj pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă