10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialBucurești.Peste 3.000 de blocuri pun probleme

București.Peste 3.000 de blocuri pun probleme

 

Mai mult de o treime din blocurile din Bucureşti, respectiv peste 3.000, sunt vechi şi au probleme cu faţadele, astfel încât oricând li se pot desprinde bucăţi de tencuială, ce pot lovi pietonii care circulă pe domeniul public, crede Ştefan Dumitraşcu, arhitectul-şef al sectorului 3.

“Multe blocuri din Bucureşti au 40, 50, 60 de ani şi nu au fost niciodată îngrijite, iar cazurile în care tencuiala va cădea de pe ele şi va răni pietoni aflaţi pe domeniul public se vor perpetua. Programul de reabilitare termică va rezolva această situaţie, dar nu într-un viitor imediat şi previzibil”, a declarat Dumitraşcu pentru Mediafax.

Potrivit oficialului, amenzile se dau doar post-factum. Teoretic, dacă angajaţii primăriei observă că o locuinţă are o problemă, îl pot soma pe proprietar să o pună la punct, dar dacă acesta argumentează că nu poate din cauza lipsei banilor, se poate duce în instanţă cu amenda aplicată de primărie şi câştigă.

Dumitraşcu a adăugat că primăriile nu-şi permit să dea 200.000 de amenzi la 200.000 de cetăţeni care au balustrade ce se mai ţin într-o sudură. O femeie a fost rănită, miercuri seară, în Capitală, după ce i-au căzut în cap elemente de tencuială de la un imobil aflat în zona Pieţei Iancului. Femeia a fost transportată de urgenţă la spital.

“Potrivit legislaţiei române, dacă aveţi o locuinţă care are 180 de ani vechime şi a trecut prin şase cutremure, dacă stă să cadă pe dumneavoastră, nimic nu vă opreşte ca mâine să deschideţi un spaţiu public în ea, o frizerie, un bar sau un restaurant. Nimeni nu vine să îţi restrângă dreptul de funcţionare din motivul că această casă cade pe clienţi. Aceasta este o situaţie des întâlnită în Centrul Vechi”, a mai spus Ştefan Dumitraşcu.  

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă