10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialSONDAJ. Oprescu, Chiliman, Onţanu şi Piedone siguri de un nou mandat

SONDAJ. Oprescu, Chiliman, Onţanu şi Piedone siguri de un nou mandat

Conform datelor sociologice, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri locale, Sorin Oprescu ar fi votat 68,1% dintre bucureşteni pentru funcţia de primar general al Capitalei. De asemenea, opţiunile indicate de participanţii la sondaj indică faptul că primarii în funcţie ai sectoarelor 1, 2 şi 4 vor obţine un nou mandat fără probleme, potrivit Realitatea.net.

Andrei Chiliman conduce în preferinţele locuitorilor din sectorul 1 cu 73,6% dintre opţiuni, cumulând un scor dublu faţă de cele 36 de procente obţinute în primul tur al alegerilor locale din 2008, care poate fi considerat echivalentul sistemului alegerii primarului într-un singur tur din acest an.

La sectorul 2, Neculai Onţanu, obţine un procent convingător de 71,2% din voturi, confirmând performanţa de la alegerile locale din 2008 când a câştigat din primul tur cu aproape 60% dintre opţiunile cetăţenilor sectorului 2.

Şi la sectorul 4 lucrurile sunt tranşate, în condiţiile în care Cristian Popescu Piedone ar obţine un scor de 79% din opţiunile de vot ale cetăţenilor din sector, mai mult decât dublul scorului obţinut în primul tur la alegerile locale din 2008 când a adunat 38% din voturi.

La sectorul 5, Marian Vanghelie ar obţine un procent de 48,7% care îl situează pe primul loc. Bătălia cea mai mare se va da în sectoarele 3 şi 6. La sectorul 3, cei doi Negoiţă se află într-o competiţie acerbă, cu un avans de cinci puncte procentuale în dreptul candidatului USL Robert Negoiţă, în timp ce la sectorul 6 bătălia este şi mai strânsă între Cristian Poteraş votat de 36% dintre locuitorii sectorului şi Rareş Mănescu (33%), arbitraţi de independentul Ştefan Florescu votat de peste 15% dintre votanţi.

Sondajul a fost realizat de The Money Channel Institute în perioada 23 – 29 mai 2012. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor. Volumul eşantionului pentru Capitalăa fost de 2.400 de persoane, fiind reprezentativ pentru populaţia Municipiului Bucureşti, cu vârsta de 18 ani şi mai mare de 18 ani. Eşantionul pentru Municipiul Bucureşti este ponderat în funcţie de populaţia cu drept de vot a fiecărui sector. Eroarea maximă admisă pentru rezultatele obţinute la nivelul Municipiul Bucureşti este de ± 2%, pentru un grad de încredere de 95%. Volumul eşantionului pentru fiecare sectoral Municipiul Bucureşti a fost de 500 de persoane, fiind reprezentativ pentru populaţia fiecărui sector cu vârsta de 18 ani şi mai mare de 18 ani. Eroarea maximă admisă pentru rezultatele obţinute la nivelul fiecărui sector este de ± 4,4%, pentru un grad de încredere de 95% Tipul eşantionului este probabilistic, realizat prin selecţie probabilistică la nivelul secţiilor de votare, a străzilor şi la nivelul persoanelor.

 

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă