21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialUn TIR plin cu țigări de contrabandă, provenite din Turcia, descoperit într-o...

Un TIR plin cu țigări de contrabandă, provenite din Turcia, descoperit într-o parcare din București

Un TIR plin cu țăgări de contrabandă a fost descoperit, vineri, de polițiștii de la Investigarea Fraudelor din IGPR într-o parcare din București, în cadrul unei acțiuni pentru prevenirea evaziunii fiscale în domeniul achiziţiilor intracomunitare şi al transportului de mărfuri. Prejudiciul estimat se ridică la peste 500.000 de euro.

”În cadrul acţiunii, poliţiştii au depistat, într-o parcare de camioane din Bucureşti, un autotren, în care se aflau aproximativ 4.000.000 de tuburi de ţigarete, provenite din Turcia, care ar fi urmat să fie utilizate la producţia ilegală de ţigarete.

Activităţile s-au realizat cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti.

Prin comercializarea pe piaţa neagră a acestei cantităţi, prejudiciul cauzat ar fi fost de peste 500.000 de euro.

Cercetările sunt continuate, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi stabilirii întregii activităţi infracţionale a acestora.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R”, se arată într-un comuncat al poliției.

În perioada 1 – 19 aprilie a.c. din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor general Petre Toba, în toată ţara se desfăşoară acţiuni preventiv reactive, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, în perioada premergătoare sfintelor sărbători ale Paştelui Ortodox şi Catolic.

Cele mai citite

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...
Ultima oră
Pe aceeași temă