16.1 C
București
sâmbătă, 30 martie 2024
AcasăSpecialBac 2011: Big Brother în capitală: trei tipuri de pază la un...

Bac 2011: Big Brother în capitală: trei tipuri de pază la un singur liceu

Examenul de bacalaureat de anul acesta este mai mult decât strict. Pentru a asigura un examen cât mai corect, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului(MECTS) a apelat la cel puţin trei tipuri de securitate.

Paza exterioară a fost asigurată de gardienii trimişi la licee de către primărie. Paza din interior şi sistemul de securitate a fost “amplasat de o altă firmă, nu de firma noastră”, a declarat un paznic al liceului Gheorghe Şincai pentru romanialibera.ro. Transportul şi paza până la sediul unde se vor corecta lucrările va fi asigurat de poliţia locală din fiecare sector. “Lucrările vor fi duse de poliţie. Va veni poliţia şi va lua lucrările şi le va duce acolo unde trebuie, la sediul central”, a adăugat acelaşi paznic.

Elevii au avut păreri mixte legate de paza excesivă şi de camerele amplasate în clase.

“Eu cred că atâta timp cât înveţi nu te interesează dacă este securizat sau nu. Eu cred că depinde de tine, de ceea ce vrei. Nu cred că au acoperit chiar toată sala(n.r. camerele web), cred că mai mult partea din faţă “,a declarat Raluca Năstasă, elevă a Colegiului Naţional Gheorghe Şincai.

O altă elevă nu a fost de acord cu amplasarea camerelor web în sălile de examen şi este de părere că anumite zone din clase nu au fost filmate: “E un motiv de stres în plus. Nu cred că au acoperit toată sala. Eu am stat în ultima bancă. Sunt convinsă că nu am fost in vizorul camerei, dar tot a fost stres. Faţă de alţi ani eu nu cred ca s-a putut copia, cel puţin la mine in sală nimeni nu a putut copia”

În schimb, majoritatea elevilor au fost de accord că subiectele au avut un grad de dificultate mediu spre uşor. “Medii, nici foarte uşoare, nici prea grele, a fost bine. Nu mi s-a părut foarte greu în comparaţie cu ce mă aşteptam”, a declarat Raluca.

În aceeaşi dimineaţă, mai multe razii neanunţate de verificare a liceelor au condus la exmatricularea mai multor elevi din mai multe zone ale ţării.

Anul acesta, numai în Bucureşti, s-au înscris la examenul de Limba şi Literatura Română peste de 22.000 de absolvenţi ai clasei a XII-a.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă