11.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialBurse pentru liceenii care vor să devină medici și farmaciști

Burse pentru liceenii care vor să devină medici și farmaciști

Elevii claselor a X-a și a XI-a pot câștiga patru burse în valoare de câte 450 de euro, în cadrul unui proiect care îi încurajează pe liceeni să devină farmaciști și medici, în condițiile în care, conform unei cercetări realizate în 2013, tot mai puțini tineri apreciază domeniul medical.

Astfel, elevii de liceu pot trimite un eseu pe tema ”Medic pentru o zi” sau ”Farmacist pentru o zi”, în care vor povesti cum cred că este o zi din viața unui profesionist din domeniul medical. Textele pot fi trimise între 5 mai și 13 iunie, pe site-ul promisiunipentruviitor.

În total,vor fi desemnați 10 finaliști (cinci la secțiunea ”Medic pentru o zi” și cinci la secțiunea ”Farmacist pentru o zi”). Din aceștia, patru vor beneficia de burse în valoare de 75 de euro pe lună, timp de șase luni. Câștigătorii vor avea întâlniri de mentorat cu reprezentanții Societății Naționale de Medicina Familiei și cu reprezentanții Colegiului Farmaciștilor din România. De asemenea, liceenii vor face practică,timp de o zi, într-un spital sau o farmacie.

În plus, elevii a cinci licee din Capitală – Colegiul Național ”Mihai Viteazu”, Colegiul ”Gh. Lazăr”, Liceul ”C.A. Rosetti”, Colegiul ”Ion Creangă” și Colegiul ”I.L. Caragiale” – vor avea ocazia să discute cu medici și farmaciști.

Proiectul este derulat la inițiativa companiei de farmaceutice Abbott Products Romania, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Societatea de Medicina Familiei și Colegiul Farmaciștilor din România.

O cercetare derulată în 2013, la inițiativa companiei farmaceutice, pe 800 de adulți și 400 de studenți la Facultățile de Medicină și Farmacie arată că aproximativ 50% dintre tineri apreciază profesiile de medic și farmacist, dar consideră că aceste meserii sunt respectate mai degrabă de practicieni și de populația vârstnică. Pe de altă parte, 60% din părinți și-ar îndruma copiii să urmeze cursurile Facultății de Medicină sau Farmacie.

Cele mai citite

Oamenii legii au reținut peste 1.000 de permise în ultimele 24 de ore, 15 pentru consum de droguri

Sâmbătă, 20 aprilie 2024, Ministerul Afacerilor Interne a raportat intervenția la un număr de 4.238 de evenimente, dintre care 2.762 au fost dedicate menținerii...

VIDEO. Trupa Spice Girls, prezentă la petrecerea dată de Victoria Beckham. Soția fotbalistului a împlinit 50 de ani

La petrecerea aniversară de 50 de ani a Victoriei Beckham, membrele trupei Spice Girls s-au reunit, reînviind amintirile erei lor glorioase din anii '90....

Portugalia cultivă tone de canabis medical pentru export

În 2023, Portugalia a exportat 11 tone de canabis, dar doar 17 kg au fost vândute în interiorul granițelor sale. Pacienții recurg în continuare...
Ultima oră
Pe aceeași temă