20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialConducerea liceului Dimitrie Bolintineanu, DEMISĂ şi URMĂRITĂ PENAL pentru fraudă la examenul...

Conducerea liceului Dimitrie Bolintineanu, DEMISĂ şi URMĂRITĂ PENAL pentru fraudă la examenul de bacalaureat

UPDATE: În 2010, un redactor România Liberă scotea la iveală, în urma unei investigaţii incognito,  înţelegerile pe care directoarea liceului Dimitrie Bolintineanu, Costica Vărzaru le avea în cadrul instituţiei pentru a vinde alimente interzise.

Citeşte Cu cât se vinde sănătatea unui elev

_ _ _ _


UPDATE: Directoarea Liceului Teoretic Dimitrie Bolintineanu din Capitală, demisă luni din funcţie din cauza suspiciunilor de fraudă la proba scrisă la Limba şi Literatura română la Bacalaureat 2013, a mai fost implicată într-un scandal de amploare în anul 2003, atunci când a fost surprinsă făcând streaptease cu elevii, informează rtv.net.

Citeşte VIDEO. Directoarea Liceului Bolintineanu a dansat lasciv cu elevii

_ _ _ _

UPDATE: Aproximativ 20 de profesori supraveghetori la examenul de bacalaureat susţinut la Liceul “Dimitrie Bolintineanu” din Capitală au fost duşi, luni, la Poliţia Capitalei pentru a fi audiaţi, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Potrivit surselor citate, profesorii care au supravegheat elevii ce au susţinut la Liceul “Dimitrie Cantemir” proba la Limba română de la bacalaureat urmează să dea declaraţii la Poliţia Capitalei în legătura cu suspiciunile de fraudare a examenului.

Sursele citate au precizat că până la acest moment nu a fost pusă sub învinuire în acest caz nicio persoană, iar profesorii supraveghetori vor da declaraţii prealabile privind procedurile de supraveghere şi modul în care s-a desfăşurat examenul.

Sursele citate au precizat că la audieri nu au fost chemaţi până în prezent membri ai conducerii Liceului “Dimitrie Bolintineanu” sau elevi care au susţinut proba scrisă la Limba română.

_ _ _ _

UPDATE: PDL cere reluarea probei de Limba română la Bacalaureat şi solicită Ministerului Educaţiei să prezinte cauzele care au condus la prezentarea subiectelor înaintea probei de examen, a anunţat, luni, vicepreşedintele PDL Raluca Turcan, potrivit Mediafax.

Citeşte şi PDL cere ANULAREA probei de Limbă şi literatură română de la Bacalaureat

_ _ _ _

UPDATE: Sesizarea privind fapte de corupţie în cazul examenului de bacalaureat susţinut la Liceul “Dimitrie Bolintineanu” din Capitală a fost făcută acum câteva săptămâni, au declarat luni, pentru Mediafax, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, procurorii Parchetului Capitalei au fost anunţaţi în urmă cu câteva săptămâni în legătură cu presupuse fapte de corupţie privind examenul de bacalaureat susţinut la Liceul “Dimitrie Bolintineanu”.

Aceleaşi surse susţin că reclamaţia nu a venit de la părinţi sau elevi.

_ _ _ _

UPDATE: Ministerul Educaţiei s-a întrunit în şedinţă de urgenţă pe tema cazului de fraudă la examenul de bacalaureat descoperit la liceul Dimitrie Bolintineanu.

_ _ _ _

UPDATE: Ministerul Educaţiei spune că niciuna dintre variantele de subiecte la proba scrisă la Limba română de la bacalaureat nu a fost publicată înainte de începerea examenului, respectiv ora 9.00, iar STS a făcut verificări şi a asigurat că nu a existat nicio breşă în reţeaua informatică, scrie Mediafax.

_ _ _ _

UPDATE: Procurorii Parchetului Capitalei au început urmărirea penală “in rem” pentru fapte de corupţie privind proba scrisă la Limba română de la bacalaureat care a fost susţinută la Liceul “Dimitrie Bolintineanu”, din Sectorul 5 al Capitalei., informează b1.ro.

Procurorii au efectuat percheziţii la unitatea de învăţământ cu ajutorul SRI, DGA şi Poliţiei, potrivit unui comunicat de presă al Parchetului.

Percheziţiile vizează “o încercare de fraudare a examenului de bacalaureat desfăşurat în această perioadă”, după ce subiectele de la de Bacalaureat ar fi fost postate pe internet, înaintea începerii probei de examen.

“Percheziţiile vizează ridicarea unor înscrisuri şi obiecte relevante, fără perturbarea probei desfăşurate în ziua curentă (accesul în sălile de concurs realizându-se ulterior finalizării lucrărilor de către participanţi)”, au mai arătat procurorii.

_ _ _ _

Conducerea liceului Dimitrie Bolintineanu a fost demisă pentru fraudă la examenul de bacalaureat după ce subiectele de la proba scrisă de limba şi literatura română au apărut online înainte de examen. Ancheta a fost demarată la sesizarea unui post de televiziune.

Astăzi, la ora 8.34, de dimineaţa, un elev a postat pe un forum online un mesaj în care anunţa subiectele de la proba scrisă de limba şi literatura română şi cerea ajutor pentru rezolvarea lor.

Inspectoratul Şcolar al Muncipiului Bucureşti a luat măsuri împotriva fraudei prin înlocuirea comisiei de elaborare a subiectelor şi a demis conducerea liceului Dimitrie Bolintineanu.

Citeşte şi SUBIECTE BAC 2013 profil REAL. A picat VARIANTA 7! Vezi aici SUBIECTELE la Limba şi literatura ROMÂNĂ

 

Cele mai citite

Vizită importantă la București. Comisarul european pentru parteneriate internaționale vine în România

Vizita comisarului european pentru parteneriate internaționale, Jutta Urpilainen, la București în perioada 24-25 aprilie, marchează un moment important în dialogul dintre Uniunea Europeană și...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....
Ultima oră
Pe aceeași temă