4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialDinozaurii prind din nou viaţă în mâinile copiilor români pasionaţi de istorie

Dinozaurii prind din nou viaţă în mâinile copiilor români pasionaţi de istorie

Până la sfârşitul lunii mai, elevii pasionaţi de istorie şi de dinozauri pot contribui cu “exponate” la o expoziţie virtuală de proiecte cu dinozauri, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

Concursul “Târgul de dinozauri”, organizat de Asociaţia Secular-Umanistă din România (ASUR) şi Discovery Channel, le propune profesorilor şi elevilor pasionaţi de istorie să contribuie la expoziţie cu propriile lor modele de dinozauri, folosindu-se de plastilină, origami şi orice alte machete din diverse materiale.

Citeşte şi Reciclarea pe înţelesul copiilor: Elevii ecologişti vor fi premiaţi cu gadget-uri de ultimă generaţie

Profesorii pot înscrie, pentru un singur proiect, până la 30 de elevi, între 18 martie şi 7 aprilie. Formularul de concurs îl puteţi descărca de pe site-ul Şcolii de Dinozauri.

După finalizarea înscrierilor, echipele pot începe să lucreze la dinozaurul lor, folosind orice materiale îşi doresc (între 8 aprilie şi 12 mai).

Între 13 şi 26 mai, proiectele vor fi evaluate de membrii juriului, paleontologi, profesori de biologie şi reprezentanţi Discovery şi ASUR, care vor desemna trei câştigători. Fiecare membru al echipei câştigătoare va primi o imprimantă, iar profesorul coordonator, câte un laptop.

Citeşte şi După scandalul paradei gay, Europa ne plăteşte să promovăm diversitatea

“Dinozaurii sunt un subiect fascinant pentru copiii de toate vârstele, însă prin acest concurs vrem să testăm atât felul în care echipele îşi folosesc imaginaţia pentru a crea reprezentările unor animale dispărute, cât şi acurateţea ştiinţifică a informaţiilor pe care elevii le au despre dinozauri”, a explicat vicepreşedintele ASUR, Toma Pătraşcu.

Citeşte şi UIMITOR! “Ice Age” ar putea deveni realitate! Vezi ce planuri au cercetătorii!

Până la la ora difuzării acestei ştiri, 14 proiecte au fost înscrise în competiţie.Cei mai tineri particpanţi sunt în clasa a II-a, iar cei mai mari, în clasa a X-a.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă