19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialExamenul de Bacalaureat începe de azi. Vezi calendarul

Examenul de Bacalaureat începe de azi. Vezi calendarul

Sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului de anul acesta debutează luni, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care are loc pe durata a trei zile, potrivit calendarului de desfăşurare a examenului, relatează NewsIn.

Ministerul Educaţiei a anunţat pentru sesiunea de anul acesta a examenului măsuri sporite de securitate, pentru a elimina eventualele fraude.

Prima probă a examenului, cea de evaluare a competenţelor de comunicare orală în limba română, se desfăşoară în perioada 6-8 iunie, fiind urmată proba orală la limba maternă, până pe 10 iunie.

Între 10 şi 17 iunie urmează să fie evaluate competenţele de folosire a calculatorului, însă pe 13 iunie proba nu se susţine, pentru că este sărbătoarea Rusaliilor.

Începând cu data de 20 iunie, are loc proba scrisă de limbă străină, iar în perioada 27 iunie – 1 iulie se desfăşoară celelalte patru probe scrise.

Rezultatele examenului se vor afişa pe 3 iulie, iar a doua zi, pe 4 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, se pot depune eventualele contestaţii, urmând ca în data de 8 iulie să se afişeze rezultatele finale.

În perioada 11 – 15 iulie au loc înscrierile pentru sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat 2011, care se va desfăşura în perioada 22 august – 7 septembrie.

Cele mai citite

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...
Ultima oră
Pe aceeași temă