13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialLotul feminin al României, patru medali, la Olimpiada Europeană de Matematică

Lotul feminin al României, patru medali, la Olimpiada Europeană de Matematică

Elevele românce au obținut patru medalii (două medalii de aur, o medalie de argint și o medalie de bronz) la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete, informează Ministerul Educației, într-un comunicat.

Echipa României a fost compusă din patru eleve de la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală: Simona Diaconu (clasa a XI-a/medalie de aur), Andreea Măgălie (clasa a XII-a/medalie de aur), Silvia-Elena Pripoae (clasa a XII-a/medalie de argint) şi Marina Romina Ivan (clasa a XI-a/medalie de bronz). Atât Simona Diaconu, cât şi Andreea Măgălie sunt la a treia participare la această competiţie, fiind medaliate de fiecare dată. Simona Diaconu a obţinut aur, la toate cele trei prezenţe, iar Andreea Măgălie, argint, la primele două participări, şi aur la concursul din acest an. De asemenea, şi Silvia-Elena Pripoae a participat de două ori, la ambele prezenţe cucerind medalii de argint.

Ediţia din acest an a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete s-a desfăşurat între 10 și 16 aprilie, în Antalya. La competiție au participat 29 de state.

Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete (EGMO) este un concurs internaţional similar ca structură cu Olimpiada Internaţională de Matematică (două probe scrise susţinute în două zile consecutive). Conform regulamentului competiţiei, o echipă este formată din 4 eleve, arată MEN.

Ediţiile precedente au avut loc în Marea Britanie (2012) şi în Luxemburg (2013), palmaresul înregistrat de România fiind 4 medalii: o medalie de aur şi trei de argint, în 2012, respectiv o medalie de aur, două de argint şi una de bronz, în 2013.

Cele mai citite

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă