11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialProfesorii cer retragerea titlului de doctor lui Victor Ponta

Profesorii cer retragerea titlului de doctor lui Victor Ponta

Mai multi profesori universitari, majoritatea de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj, au trimis ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, o scrisoare deschisă in care cer să ii retragă titlul de doctor în drept premierului Victor Ponta, informeaza Mediafax.

În scrisoare, universitarii susţin că sunt indignaţi de “intervenţiile brutale” ale ministrului Andronescu şi ale politicienilor în cazul Ponta. În opinia celor 26, nu există niciun dubiu că premierul a plagiat şi spun că decizia de neplagiat a Consiliului Naţional de Etică este necredibilă şi semnalează un posibil conflict de interese.

Cornel Vîlcu, lector la Facultatea de Litere a UBB Cluj-Napoca, este unul dintre iniţiatorii scrisorii deschise. Cornel Vîlcu a declarat pentru gândul că atât el cât şi ceilalţi 25 de profesori universitari nu pot accepta ca Victor Ponta să deţină un doctorat după ce plagiatul din teza de doctorat a fost dovedit fără dubiu. De asemenea, Cornel Vîlcu spune că este de neacceptat ca ministrul Educaţie a ameninţat Universitatea Bucureşti cu desfiinţarea scolii doctorale înainte de anunţarea verdictului de plagiat.

Cornel Vîlcu a declarat că este convins că Universitatea Bucureşti va cere Ministerului Educaţiei să îl lase fără titlul de doctor pe Victor Ponta.

“Când o instituţie precum Universitatea din Bucureşti constată un plagiat precum cel al domnului Ponta, pasul următor este solicitarea de retragere a titlului de doctor. Iniţiativa noastră, a profesorilor din UBB, vine pentru că universitatea noastră nu a reacţionat la plagiatul domnului Ponta. Iniţial am solicitat din partea senatului UBB o poziţiei faţă de acest plagiat. Senatul a iniţiat o discuţie, dar care va dura foarte mult, probabil până în septembrie”, a declarat Cornel Vîlcu.

“Plagiatul este un furt intelectual care trebuie sancţionat în orice condiţii”

Cele mai citite

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

Revolut: Sistemele antifraudă ale băncii digitale au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline

Revolut, fintech-ul global cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane de clienți în România, prezintă primul...

Premierul a cerut ca toate pensiile să fie plătite înainte de Paște

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut marţi, în şedinţa Exectivului, ministrului Muncii Simona Bucura Oprescu să vorbească cu toate băncile din România şi cu Poşta...
Ultima oră
Pe aceeași temă