14.1 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialA început războiul economic: Rusia interzice importul de carne procesată din Polonia...

A început războiul economic: Rusia interzice importul de carne procesată din Polonia și Lituania

Rusia intezice din 7 aprilie importurile de carne procesată din Polonia și Lituania, a declarat un purtător de cuvânt al Serviciului de Supraveghere Veterinară al Federației Ruse, anunță ITAR-TASS.

”Am pregătit o scrisoare prin care vom informa că Rusia, parteneră în Uniunea Vamală, se alătură măsurilor luate cu puțin timp în urmă de Belarus de a interzice importurile de orice fel a produselor din carne din Polonia și Lituania”, a explicat purtătorul de cuvânt.

Interdicția intră în vigoare de pe 7 aprilie și se va aplica până când vor fi efectuate inspecții la companiile procesatoare de carne din Polonia și Lituania.

Decizia a fost luată după ce Polonia și Lituania au ”adoptat o poziție neconstructivă” la discuțiile organizate la sfârșitul lunii martie, referitoare la siguranța produselor alimentare din carne.

Pe 30 ianuarie 2014, UE a decis să interzică importurile de carne din Rusia din cauza focarelor de ciumă porcină africană depistate în această țară.

Serviciului de Supraveghere Veterinară al Federației Ruse a criticat producătorii de carne din Polonia și Lituania pentru că utilizează tehnologii care permit înlocuirea ingredientelor.

 

Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă