30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialDonețk: Activiştii proruşi au luat măsuri antisemite

Donețk: Activiştii proruşi au luat măsuri antisemite

Activiştii proruşi din regiunea ucraineană Doneţk îi obligă pe evrei să se înregistreze şi să plătească o taxă pentru această procedură, relatează publicaţiile Novosti Donbassa şi The Jerusalem Post, conform Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor comunităţii evreieşti de la Doneţk, trei bărbaţi "cu feţele acoperite", fluturând un steag rus, au distribuit joi pliante prin care informează că "evreii cu vârsta de peste 16 ani trebuie să se prezinte până pe 3 mai la administraţia locală pentru a se înregistra".

De asemenea, evreii sunt obligaţi să achite o taxă de 50 de dolari (aproximativ 36 de euro) şi să prezinte documente privind religia lor, componenţa familiei şi bunurile pe care le deţin.

"Dacă evreii refuză să se înregistreze, atunci cetaţenia lor va fi retrasă, bunurile vor fi confiscate, iar ei înşişi vor fi deportaţi", menţionează activiştii, care la 7 aprilie au proclamat "Republica de la Doneţk" şi au ocupat toate instituţiile regionale.

Secretarul de Stat american, John Kerry, a apreciat, joi seara, că aceste măsuri antisemite sunt "intolerabile şi groteşti".

"Acest lucru este mai mult decât inacceptabil şi intolerabil. Este grotesc", a afirmat Kerry, în cadrul unei conferinţe, după acordul la care s-a ajuns în timpul reuniunii de la Geneva.

Joi, reprezentanţii Ucrainei, Rusiei, UE şi Statelor Unite au ajuns la un acord pentru detensionarea situaţiei din Ucraina, în primul rând prin pentru dezarmarea "grupurilor ilegale", o referire la miliţiile proruse, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Ulterior, Statele Unite au îndemnat Rusia să se asigure că miliţiile proruse din Ucraina depun armele şi părăsesc instituţiile ocupate, avertizând Moscova cu noi sancţiuni dacă aceste propuneri nu se vor concretiza.

Cele mai citite

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...

Back home. Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu, înapoi la Masterchef, emisiune difuzată de PRO TV

Vuiește întregul internet! După scandalul de la Antena 1, când cei trei chefi au anunțat trustul cu câteva săptămâni înainte de începerea filmărilor că...

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă