15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialKiev: Hodorkovski şi scriitoarea Uliţkaia denunţă politica lui Putin

Kiev: Hodorkovski şi scriitoarea Uliţkaia denunţă politica lui Putin

 Fostul magnat şi inamic numărul unu al Kremlinului Mihail Hodorkovski şi scriitoarea Ludmila Uliţkaia au denunţat joi la Kiev politica preşedintelui Vladimir Putin în Ucraina, într-un congres al unor intelectuali ruşi şi ucraineni menit să prevină o ruptură între popoarele înrudite, relatează AFP, citată de Mediafax.

"Suntem aici pentru că nu suntem de acord cu politica lui Vladimir Putin în Ucraina. Vrem să ne exprimăm solidaritatea cu poporul ucrainean pe care regimul de la Kremlin îl împiedică să trăiască într-un mod autonom", a declarat Hodorkovski în faţa a sute de persoane reunite în Palatul Sporturilor de la Kiev.

Hodorkovski, care a fost graţiat de preşedintele rus în decembrie, după zece ani de închisoare, a coorganizat acest congres cu fostul ministru ucrainean de Interne Iuri Luţenko care, de asemenea, a fost încarcerat, iar apoi graţiat de preşedintele Viktor Ianukovici, desituit în februarie.

"Niciun dictator, oricât de puternic ar fi, nu ne va face să ne duşmănim", a adăugat Hodorkovski, denunţând "propaganda rusă".

"Suntem aici, deoarece nu ne place ce se întâmplă în Ucraina, dar, din păcate, poporul nostru susţine Guvernul, iar noi suntem o minoritate vizibilă", a declarat la rândul ei Ludmila Uliţkaia.

"Degradarea relaţiilor dintre Ucraina şi Rusia este inacceptabilă şi tragică pentru noi şi vom face tot posibilul pentru a păstra nişte relaţii umane", a adăugat ea.

Cele mai citite

Spălătoriile auto, automatele de cafea și sucuri vor trebui să elibereze bon fiscal. Amenzi de peste 8.000 de lei

Automatele de cafea, sucuri sau sandvișuri, precum și spălătoriile auto vor trebui să elibereze bon fiscal, anunță Autoritatea Națională de Administrare Fiscală. După data...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...
Ultima oră
Pe aceeași temă