13.1 C
București
luni, 18 martie 2024
AcasăSpecialLaurent Fabius: R.Moldova trebuie să menţină relaţii bune cu Rusia şi după...

Laurent Fabius: R.Moldova trebuie să menţină relaţii bune cu Rusia şi după semnarea Acordului cu UE

Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană nu trebuie să împiedice Republica Moldova să continue relaţiile bune cu Rusia, afirmă, la Chişinău, ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, potrivit Mediafax.

Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, şi omologul său francez, Laurent Fabius, au efectuat miercuri o vizită la Chişinău, în scopul susţinerii Republicii Moldova în procesul de semnare a acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Chişinăul a parafat Acordul în noiembrie 2013, la summitul Parteneriatului Estic, urmând să îl semneze la sfârşitul lunii iunie.

Referindu-se la semnarea documentului, Laurent Fabius a declarat: "Nu există nicio contradicţie, dimpotrivă, în continuarea relaţiilor bune ale Republicii Moldova cu Rusia".

Chişinăul se teme de preseiuni din partea Moscovei şi de repetarea scenariului din Crimeea în regiunea separatistă Transnistria.

"Noi vom face tot posibilul pentru a nu permite agravarea situaţiei din regiunea Transnistria", a declarat, la rândul său, premierul moldovean, Iurie Leancă.

Cele mai citite

Șefa Senatului Poloniei se întâlnește cu Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu

Șefa Senatului Poloniei, Małgorzata Kidawa-Błońska, se află, în ziua de 18 martie 2024, la București, unde se întâlnește cu o serie de oficiali români....

“Piedone nu este primul în București, sondajele sunt manipulate”, estimează rectorul SNSPA

Candidatul Cristian Popescu Piedone nu este, în mod real, principalul favorit în intențiile de vot pentru Primăria Capitalei, estimează rectorul SNSPA, Remus Pricopie. Rectorul SNSPA...

Comisia Europeană prezintă cele mai puternice computere din UE

Comisia Europeană anunță punerea în funcțiune, în Spania, a unui nou supercomputer și prezintă, în acest context, o listă cu cele mai puternice computere...
Ultima oră
Pe aceeași temă