13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialLavrov: Organizarea prezidenţialelor fără o reconciliere va fi "devastatoare" pentru Ucraina

Lavrov: Organizarea prezidenţialelor fără o reconciliere va fi “devastatoare” pentru Ucraina

Organizarea scrutinului prezidenţial anticipat fără reconcilierea cu grupurile separatiste proruse va fi "devastatoare" pentru Ucraina, apreciază ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, potrivit Mediafax.

"Cred că organizarea alegerilor prezidenţiale fără ajungerea la o înţelegere pe teren, în est şi sud, este devastatoare pentru Ucraina", a declarat Lavrov într-un interviu acordat postului Russia Today.

"Kievul ar trebui să înceapă prin a se asigura că situaţia este bună în toate regiunile Ucrainei, prin a se asigura că există înţelegere şi implicare, prin a se asigura că este un proces organizat de pe picior de egalitate", a adăugat Lavrov.

Ucraina va organiza alegeri prezidenţiale anticipate pe 25 mai, după demiterea, în februarie, a preşedintelui Viktor Ianukovici, la finalul a trei luni de contestare.

După anexarea Crimeei de către Rusia, incidentele separatiste s-au multiplicat în regiunile estice proruse, care cer federalizarea.

Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...
Ultima oră
Pe aceeași temă