10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialLavrov ameninţă Ucraina cu un război ca în Georgia

Lavrov ameninţă Ucraina cu un război ca în Georgia

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat că, în cazul în care interesele ţării sale în Ucraina vor fi atacate, Rusia va răspunde ca în Georgia, în 2008, relatează AFP, conform Mediafax.

"Dacă interesele noastre, interesele noastre legitime, interesele ruse sunt atacate în mod direct, aşa cum au făcut în (teritoriul separatist georgian) Osetia de Sud, nu văd altă cale decât de a răspunde, cu respectarea dreptului internaţional", a declarat şeful diplomaţiei ruse pentru postul de televiziune RT.

 

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/63f3cf7a7e905b1811498e77778974c3/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

"Un atac împotriva cetăţenilor ruşi este un atac împotriva Rusiei", a adăugat el.

În 2008, un război-fulger a opus Rusia şi Georgia, la finalul căruia Moscova a recunoscut independenţa a două teritorii separatiste proruse din această ţară mică din Caucaz, Osetia de Sud şi Abhazia.

Lavrov a făcut aceste declaraţii după ce autorităţile de Kiev au anunţat reluarea operaţiunii "antiteroriste" vizând separatiştii din estul Ucrainei, după doar câteva ore de la plecarea vicepreşedintelui american Joe Biden de la Kiev, unde a efectuat o vizită oficială.

De asemenea, şeful diplomaţiei ruse a apreciat că deciziile puterii ucrainene sunt "conduse" de către Statele Unite. "Este foarte clar că au ales momentul vizitei vicepreşedintelui american pentru a anunţa reluarea operaţiunii, pentru că operaţiunea a fost declanşată imediat după vizita la Kiev a (directorului CIA) John Brennan", a declarat Lavrov.

"Nu am niciun motiv să nu cred că americanii conduc acest spectacol în modul cel mai direct", a adăugat el.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă