3.6 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialMiercurea Ciuc: Peste 80 la sută din maghiarii înscrişi la Consulatul Ungariei...

Miercurea Ciuc: Peste 80 la sută din maghiarii înscrişi la Consulatul Ungariei au votat la alegeri

 Peste 800 de cetăţeni maghiari din cei 1.002 înscriși pe listele electorale au votat, duminică, la Consulatul General al Ungariei din Miercurea Ciuc, la alegerile parlamentare din ţara vecină, iar alți aproximativ 3.000 de maghiari cu dublă cetățenie și-au depus votul prin corespondență, potrivit Mediafax.

Consulul general al Ungariei la Miercurea Ciuc, Zsigmond Barna Pal, a declarat, duminică seară, că procesul de votare pentru alegerile parlamentare din Ungaria s-a încheiat fără incidente, la secția de votare din localitate – amenajată într-o clădire care aparţine reprezentanţei diplomatice – prezentându-se pentru exprimarea votului 810 persoane cu domiciliul în Ungaria din totalul celor 1.002 înscrise pe listele electorale, reprezentând 81 la sută.

"De asemenea, în cursul zilei, au venit să își depună plicurile cu buletinele de vot și aproximativ 3.000 de maghiari cu domiciliul stabil în afara graniţelor Ungariei, din judeţele arondate la Consulatul din Miercurea Ciuc, care votează prin corespondenţă, precum și trei persoane din cele patru care și-au exprimat intenția să voteze pentru autoguvernarea românilor din Ungaria. Interesul a fost foarte mare, a fost ceva nou și alegătorii au simțit că este important pentru ei să vină și să își depună votul", a precizat consulul general.

Zsigmond Barna Pal a ținut să mulțumească autorităților din România pentru sprijinul acordat.

În ultimele zece zile, înaintea alegerilor parlamentare din Ungaria, la Consulatul din Miercurea Ciuc s-au primit 60.000 de plicuri cu buletinele de vot ale maghiarilor cu dublă cetățenie cu domiciliul stabil în judeţele Covasna, Harghita, Mureş, Botoşani, Neamţ, Suceava şi Vaslui.

Partidul conservator al populistului Viktor Orban se clasează pe primul loc în alegerile legislative, duminică, potrivit sondajelor efectuate la ieşirea de la urne, relatează AFP.

Cele mai citite

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...
Ultima oră
Pe aceeași temă