15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialParlamentul ucrainean a recunoscut Crimeea ca "teritoriu ocupat" temporar

Parlamentul ucrainean a recunoscut Crimeea ca “teritoriu ocupat” temporar

 Parlamentarii ucraineni au adoptat o lege privind protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor din teritorii ocupate temporar în Ucraina, relatează agenţia ucraineană Ukrinform în pagina electronică, potrivit Mediafax.

În total, 228 de parlamentari au votat marţi pentru această lege, potrivit agenţiei.

"Legea defineşte statutul de teritoriu ocupat temporar ca rezultat al agresiunii militare din partea Federaţiei ruse, stabileşte un regim legal special pe acest teritoriu, determină particularităţile activităţilor statului şi agenţiilor locale guvernamentale, întreprinderilor, instituţiilor şi organizaţiilor sub un asemenea regim, monitorizarea şi protejarea drepturilor omului şi libertăţilor, dar şi a drepturilor şi intereselor legitime ale persoanelor juridice", se arată în nota de fundamentare a legii.

Autorul proiectului de lege, liderul grupului parlamentar al partidului Batkivşcina Serhi Sobolev, a declarat că legea reglementează situaţia cetăţenilor ucraineni care intră pe teritoriul ocupat temporar.

"Această lege stipulează că, atunci când intră pe teritoriul ocupat temporar, cetăţenii ucraineni nu au nevoie să le fie eliberat vreun permis. Intrările vor fi doar înregistrate", a spus Sbolev.

Preşedintele Vehovna Rada (Parlamentul ucrainean) Oleksandr Turcinov, totodată şeful interimar al statului, a declarat că va fi creat un Departament pentru teritoriile ocupate temporar în cadrul Cabinetului de Miniştri.

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă