12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialTransparency International: Instituţiile UE riscă să fie afectate de corupţie

Transparency International: Instituţiile UE riscă să fie afectate de corupţie

 Riscurile de corupţie în instituţiile Uniunii Europene sunt ridicate, în special din cauza unor proceduri decizionale netransparente şi a unei aplicări prea tolerante a reglementărilor existente, potrivit unui raport prezentat joi de ONG-ul Transparency International, citat de AFP, potrivit Mediafax.

Raportul ONG-ului se bazează pe analiza situaţiei în zece instituţii ale Uniunii Europene, printre care Consiliul, Comisia şi Parlementul europene.

"În ultimii ani, insituţiile europene au luat mai multe măsuri pentru a face ordine în interiorul lor, însă ele sunt fragilizate de complexitatea regulilor, complezenţă şi lipsă de monitorizare", a declarat Carl Dolan, şeful biroului european al Transparency International.

"În pofida unor ameliorări la nivel general, instituţiile Uniunii Europene riscă să fie afectate de corupţie", potrivit ONG-ului.

Comisia Europeană (CE) a salutat contribuţia Transparency International în menţinerea transparenţei şi repectarea normelor etice. "Raportul recunoaşte că Comisia Europeană a totuşi adoptat o serie de măsuri pentru a reduce riscul (corupţiei) la nivelul minim", a declarat un purtător de cuvânt al CE.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă