15 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialAlina Gorghiu îi cere demisia lui Ponta după eşecul concesionării autostrăzii Comarnic...

Alina Gorghiu îi cere demisia lui Ponta după eşecul concesionării autostrăzii Comarnic – Braşov

Alina Gorghiu, copreşedintele PNL, a declarat, vineri, la Sibiu, că eşecul concesionării autostrăzii Comarnic – Braşov este o dovadă a politicii falimentare practicate de Guvernul Ponta“, iar premierul ar trebui să demisioneze după eşecul acestui proiect pe care “l-a favorizat în detrimentul autostrăzii Sibiu – Piteşti“, relatează Mediafax.

Eşecul concesionării Comarnic – Braşov este, în opinia mea, o dovadă a politicii falimentare practicate de Guvernul Ponta. Nu compania de drumuri trebuia să anunţe eşecul acestui proiect, ci cel care l-a girat în mod deficitar de la bun început, Victor Ponta. Astăzi, Victor Ponta trebuia să iasă în faţa opiniei publice, în faţa electoratului, şi să spună de ce de trei ani de zile a blocat realizarea autostrăzii Sibiu – Piteşti pentru a favoriza o concesiune la costuri faraonice pentru Comarnic – Braşov“, a mai spus Gorghiu care a adăugat că “acesta este unul din motivele reale pentru care un premier în exerciţiu ar trebui să-şi dea demisia”.

Faptul că Ponta şi partenerul său, fratele său siamez, Şova, ar fi trebuit să părăsească definitiv viaţa politică pentru că şi-au condiţionat cariera de finalizarea acestui proiect, e nerelevant pentru noi. În sine, faptul că nu s-a realizat acest lucru şi că este un eşec major şi că din cauza acestui eşec major nu aveţi nici dumneavoastră astăzi o autostradă care să ajute investitorii, mie mi se pare un motiv mai mult decât suficient, fără alte urmăriri penale, fără alte cauze care să ducă la deligitimarea premierului, un motiv real de demisie“, a reamintit Gorghiu.

Aceasta a afirmat că “în anunţul de concesiune se vorbea de 1,2 miliarde de euro pentru 58 de kilometri, iar la momentul la care s-a anunţat câştigătorul s-a vorbit de 1,8 miliarde pentru 53 de kilometri”Ce investitori credeţi că mai vin atunci când îi cheamă sau când face apel la ei un premier care are problemele domniei sale?”, s-a întrebat liderul liberal.

Joi, CNADNR a anunţat anularea procedurii pentru atribuirea contractului de concesiune privind construcţia tronsonului de autostradă Comarnic – Braşov, din cauza problemelor cu finanţarea, urmând să scoată la licitaţie zece kilometri de pe acest tronson cu bani de la buget.

 

Cele mai citite

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...

Astronauții dezvăluie ce miros unic are spațiul cosmic

După ce se întorc din ieșirile în spațiu astronauții simt în mod regulat un miros unic atunci când își scot căștile, iar colegii lor...

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...
Ultima oră
Pe aceeași temă