15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCetatea din Alba Iulia reia ceremonialul militar pentru schimbarea gărzii. Turiştii sunt...

Cetatea din Alba Iulia reia ceremonialul militar pentru schimbarea gărzii. Turiştii sunt aşteptaţi la o serie de alte spectacole de reconstituire istorică

 

Ceremonialul militar pentru schimbarea gărzii în Cetatea din Alba Iulia a fost reluat în acest sfârşit de săptămână, anunţă Mediafax. Acest spectacol de reconstituire istorică se va desfăşura până pe 15 octombrie.

 

Garda Cetăţii va avea o serie de spectacole de reconstituire istorică, alături de care se va afla şi Garda Romană, având în vedere că sezonul turistic a reînceput. Ceremonialul pentru schimbul de gardă al cetăţii se va desfăşura în fiecare zi, de la ora prânzului, mai precis ora 12.

 

Mai mult de zece  soldaţi, o parte dintre ei călare, pe cai de rasa friziană, îmbrăcaţi în uniforme militare austriece de la jumătatea secolului XVIII, vor mărşălui în Cetate, efectuând schimbul de gardă, la postul de la Poarta a IV-a şi la postul de la Poarta a III-a a Cetăţii.

Va exista totodată, în fiecare vineri, un alt tip de ceremonial, de la ora 21.00, ocazie cu care vor fi trase şi salve de tun, iar în Cetate vor mărşălui un număr mai mare de soldaţi. Salve de tun vor fi trase, totodată, şi în fiecare zi de sâmbătă, de la ora 12.00.

Garda Cetăţii, aşa cum este cunoscută de turişti, este un element de maximă importanţă în procesul de restaurare, revitalizare şi punere în valoare a Cetăţii de la Alba Iulia.

Uniformele purtate de soldaţii din Garda Cetăţii diferă în funcţie de sezon şi sunt uniforme militare austriece de la jumătatea secolului al XVIII, specifice pentru fiecare categorie de soldaţi: cavalerie, artilerişti, infanterişti, comandanţi, toboşari, etc. Fiecare corp al Gărzii are un comandant şi un drapel propriu.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...

Ludovic Orban, atac dur: “România nu poate fi lăsată pe mâna lui Ciolacu, Ciucă, Iohannis”

La congresul formațiunii Forța Dreptei, președintele Ludovic Orban a subliniat că adevărații liberali se află în acest partid și a exprimat convingerea că România...
Ultima oră
Pe aceeași temă