10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCursuri gratuite în domeniul aeronautic

Cursuri gratuite în domeniul aeronautic

             Compania Quanta Resurse Umane SRL în parteneriat cu Organizația Patronală din Industria Aeronautică Română (OPIAR) califică gratuit, prin cursuri specifice domeniului aeronautic si sectorelor conexe, un număr de 1516 de angajaţi din această industrie. Această acțiune este desfășurată prin intermediul proiectului cofinanțat din Fondul Social European: “AEROCALIFICARE – Competitivitate şi Sustenabilitate în Sectorul Aeronautic prin Calificare Profesională Inovativă” POSDRU/164/2.3/S/139944. Evenimentul de lansare al proiectului a avut loc la finalul săptămânii trecute, la Hotel Novotel Bucureşti.

             „Obiectivul nostru este ca alăturând specialiștii care au deja experiență recunoscută în sectorul aeronautic cu cei care vor termina cursurile de formare desfășurate în cadrul proiectului să oferim o valoare adăugata acestei industrii în România. Sper ca această colaborare să întărească relațiile pe piața muncii dintre România și Italia, în domeniul aeronautic deoarece, chiar dacă suntem o societate italiană care activează în România dorim ca efectele pozitive ale proiectului să se reflecte în binele ambelor țării și nu doar în interesele proprii ale societății din Italia”, a declarat Vincenzo Mattina, Președintele Quanta Resurse Umane România.

           “Acest proiect a avut ca punct de pornire expertiza considerabilă a companiei Quanta Resurse Umane în sectorul aeronautic și, mai ales, experiența internațională pe care grupul Quanta o deține în domeniul formării pe acest sector de nișă, corelată cu existența  actuală a unei carenţe de personal calificat pe aceasta piață în România. În industria aeronautică se simte în prezent nevoia unei forțe de muncă calificată, familiară cu noile tehnologii care se folosesc în construcția de avioane. Ne-am propus ca la finalul implementării acestui proiect să furnizăm pieței muncii persoane capabile să facă față celor mai exigente cerințe actuale, dar și viitoare ale acestui sector”, a apreciat Emanuele Fiore, CEO, Quanta Resurse Umane România.

Mihail Nicolae Toncea, Președintele OPIAR consideră că “este esențială o politică stabilă pe termen lung, atât pentru producție cât și pentru cercetare – dezvoltare pentru ca industria aerospațială românească să ofere capabilitățile necesare pentru îndeplinirea scopurilor de integrare în Uniunea Europeana și pentru a permite ca aceasta sa fie competitivă la nivel internațional. Imi doresc ca forța de muncă calificată să rămână, să producă și să aducă profit în România.

Reprezentantul Aerostar Bacău, Sorina Iustina Palko a declarat că „anul acesta, în cadrul Aerostar a avut loc o infuzie de personal tânăr, s-au facut numeroase angajări  vizând în special tinerii în ideea de a-i forma și de a le transmite know how-ul  de care noi beneficiem. Priectul de față a venit exact la momentul potrivit pentru a ne ajuta să ne atingem acest scop. Prin acest proiect noi reușim să ne calificăm forța de muncă. Derulăm activități cu parteneri din exteriorul României, ne este impus să lucrăm doar cu personal calificat, autorizat și atestat. Iată de ce calificarea, atestarea forței de muncă este absolut necesară. În lipsa acestei calificări nu ne-am putea desfășura activitatea.”

Prezent la conferința de lansare a proiectului, Sorin Encuțescu, Consilier de Stat pe Probleme de Securitate al Prim-Ministrului al României a apreciat că “acest proiect a venit la momentul potrivit deoarece ne aflăm într-un amplu proces se restructurare și de reorganizare. Ne dorim schimbarea  paradigmei industriei în ansamblu. Susținem domeniul privat și start up – ul de industrii mici și mijlocii. Se presupune că până în 2030 vom avea nevoie de 10 mii de noi locuri de muncă în sectorul aeronautic. Prin multiplicarea acestor tipuri de proiecte, nu numai la nivelul industriei aeronautice, rămâne de văzut cum putem contribui la creșterea calității forței de muncă și în același timp la specializarea ei. Aștept cu mare interes rezultatul acestui proiect.

Prin implementarea proiectului „AEROCALIFICARE – Competitivitate şi Sustenabilitate în Sectorul Aeronautic prin Calificare Profesională Inovativă” vor fi calificaţi/ recalificaţi, prin cursuri specifice sectorului aeronautic și sectoarelor conexe, un număr de 1516 angajaţi din 6 județe (București, Ilfov, Olt, Dolj, Brașov și Bacău), situate în 4 regiuni de dezvoltare (București-Ilfov, Sud-Vest Oltenia, Centru și Nord-Est). Formarea profesională este susținuta printr-o serie de 13 cursuri gratuite, specifice domeniului aeronautic: Galvanizator, Vopsitor industrial, Mecanic vulcanizator, Confecționer cablaje auto, Operator poliesteri armați cu fibră de sticlă, Sudor, Lăcătuș construcții structuri aeronave, Mecanic de aeronave, Electromecanic instalații și aparatură de bord aeronave, Operator la mașini unelte cu comandă numerică, Operator tratamente termice, Metrolog și depanator mecanică fină, tehnică digitală și analogică, Tehnician electronist. La finalizarea acestor cursuri, participanții vor primi certificate de calificare.

Pentru detalii suplimentare ne puteţi contacta la:

Alexandra Cândea, coordonator informare

Tel: +40721 44 00 73

E – mail: aerocalificare@quanta.com

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă