18.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialDirectorii de la termocentrala Mintia au demisionat în faţa sindicaliştilor

Directorii de la termocentrala Mintia au demisionat în faţa sindicaliştilor

Directorii termocentralei Mintia, de la Complexul Energetic Hunedoara (CEH) a demisionat, miercuri. Decizia vine după ce, în cursul dimineţii, peste 300 de energeticieni au protestat spontan şi au blocat, pentru 10 minute, drumul naţional care trece prin apropierea întreprinderii, informează Agerpres.

 

Un protest spontan a peste 200 de angajați ai termocentralei Mintia, din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, a avut loc, marți, în curtea întreprinderii. Ei au solicitat demiterea directorilor societăţii, pe care îi acuză că au adus compania în stare de insolvenţă. Protestul s-a declanşat după ce oamenii au aflat că o simulare a unei noi organigrame a CEH ar duce la disponibilizarea a 350 de angajaţi de la termocentrala Mintia, în condiţiile în care, pe ansamblul complexului, 800 de oameni ar îndeplini condiţiile de pensionare. 

Protestatarii au cerut pensionarea celor în drept, dar şi separarea activităţilor de minerit şi producţie de energie electrică, apreciind că activitatea de extracţie a cărbunelui generează costuri foarte mari pentru companie. 

Citește și: Peste 200 de angajați au protestat la termocentrala Mintia

„Cerem separarea activităţilor de minerit şi energie. (…) La Mintia, costurile cu munca vie reprezintă 12% din total, în timp ce la Divizia Minieră aceste costuri sunt de 78%”, a declarat preşedintele Sindicatului Liber Independent Electrocentrale Deva, Mircea Crişovan. 

Liderul sindical a mai spus că pe timpul protestului activitatea de producţie de la termocentrala Mintia nu a fost afectată, deoarece participanţii au fost angajaţi de la compartimentele de întreţinere şi reparaţii şi oameni care urmau să intre în schimbul de după amiază. 

Termocentrala Mintia are circa 1.200 de angajaţi şi este parte a CEH, alături de termocentrala Paroşeni şi minele Lupeni, Livezeni, Lonea şi Vulcan.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Președintele Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, la Washington

Președintele Klaus Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, într-o ceremonie care se va desfășura la Washington, în ziua de 8 mai 2024. Președintele Iohannis...

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...
Ultima oră
Pe aceeași temă