19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Adrian Sârbu, ARESTAT preventiv, pentru spălare de bani și instigare la...

UPDATE. Adrian Sârbu, ARESTAT preventiv, pentru spălare de bani și instigare la evaziune

UPDATE 4 febr, 07.30: Curtea de Apel Bucureşti a decis, marți noaptea, arestarea preventivă a lui Adrian Sârbu, pentru spălare de bani, instigare la delapidare și instigare la evaziune, transmite Mediafax.  Decizia nu este definitivă, putând fi contestată.

Adrian Sârbu a fost reţinut luni seară, pentru 24 de ore, mandatul său expirând marţi seară la ora 20.30.

Omul de afaceri Adrian Sârbu a plecat, marți seară, în jurul orei 23.20, de la sediul ICCJ și va aștepta acasă decizia instanței cu privire la arestarea sa preventivă în dosarul Mediafax. Ordonanța sa de reținere, emisă de procurori luni seară, a expirat.

Adrian Sârbu a declarat, marţi seară, la ieşirea de la Curtea de Apel Bucureşti, că nu poate comenta acuzaţiile procurorilor şi că instanţa a rămas în pronunţare.

"Nu pot să comentez asta la acest moment pentru că deja sunt sub alt regim. Ce am avut de comentat am comentat, poziţia mea mi-am susţinut-o, avocaţii au susţinut-o, din acest moment e în pronunţare".

În ceea ce priveşte utilizarea termenului "Pontaghiţă"" în declaraţia făcută cu o seară în urmă, după reţinerea sa, Adrian Sârbu a precizat că tot ceea ce a spus până acum "rămâne valabil".

Parchetul ICCJ a cerut, marţi, arestarea lui Adrian Sârbu pentru 30 de zile, acuzându-l de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani şi instigare la delapidare.

Adrian Sârbu a fost reţinut luni seară pentru 24 de ore de Parchetul ICCJ şi a afirmat că dosarul Mediafax este fabricat la comanda lui Ponta și a lui Sebastian Ghiță.

Citeşte şi: Ce spune Sârbu despre prima noapte de arest

"Cazul Mediafax – Adrian Sârbu, fabricat la comanda lui Pontaghiţă şi a camarilei lor, are drept scop distrugerea Mediafax, Gândul, Ziarul Financiar, instituţii media pe care le-am construit în ultimii 25 de ani şi pecare le-am menţinut independente politic”, se arată în comunicat.

Citeşte şi: Adrian Sârbu aruncă bomba: Dosarul Mediafax este fabricat la comanda lui Ponta – Ghiţă

Omul de afaceri susține faptul că procurorii, cu sprjinul SRI pun sub urmărire penală persoane din compania sa pentru a le obliga să depună mărturie împotriva sa.

”Scenariul pe care il execută procurorii, inspectorii DGAF, ANAF şi poliţiştii de urmărire penală, toţi sprijiniţi copios de SRI, urmăreste punerea sub urmărire penală a unor persoane din managementul companiilor mele sub învinuiri neprobate, arestarea şi forţarea lor sub şantajul menţinerii în arest pentru a mă denunţa drept marele instigator la evaziune fiscală şi spălare de bani al României, aşa cum Ponta a indicat în ieşirile lui publice încă de acum 1 an. În plan public, informaţii din dosar sunt transmise diverselor oficine de propagandă Pontaghiţă cunoscute sau acoperite, pentru a forţa decizia judecătorilor care trebuie să aprobe mandatul”, a continuat Sârbu.

Cele mai citite

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Ungaria a rămas în urma României la PIB-ul pe cap de locuitor

"România a întrecut Ungaria la PIB-ul pe cap de locuitor, iar românii sunt cu mult înaintea maghiarilor la consum", scrie, într-o analiză pentru Portfolio.hu,...

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...
Ultima oră
Pe aceeași temă