20.9 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialMAE a evacuat duminică mai mulți cetățeni români din Yemen

MAE a evacuat duminică mai mulți cetățeni români din Yemen

Alți 10 cetățeni români și un membru de familie au fost evacuați, duminică, din Yemen, a informat, printr-un comunicat Ministerul Afacerilor Externe, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, este vorba despre un grup de 7 cetățeni români, evacuați din Yemen către Khartoum (Sudan), cu un avion al Organizației Internaționale pentru Migrație. “Acesta este primul zbor din ultimele 4 zile, perioadă în care toate cursele aeriene planificate de către Organizația Internațională pentru Migrație, împreună cu Uniunea Europeană, în vederea evacuării cetățenilor străini din Yemen, au fost anulate în absența autorizației de survol din partea autorităților competente ale Republicii Yemen”, precizează sursa citată.

MAE, prin intermediul misiunilor diplomatice române la Abu Dhabi și Khartoum, a menținut legătura permanentă cu autoritățile din zonă, cu cei 7 cetățeni români, cu Organizația Internațională pentru Migrație și a monitorizat întreaga deplasare a acestora pe traseul Yemen (Sana’a) — Khartoum, se mai arată în comunicat. Cetățenii români au fost asistați de Organizația Internațională pentru Migrație pentru îndeplinirea formalităților de îmbarcare la aeronavă.

De asemenea, conform sursei citate, un alt grup de 4 persoane — trei cetățeni români și un membru de familie, cetățean yemenit — au fost evacuate în siguranță, pe cale terestră, din Taizz către Arabia Saudită și pe tot parcursul traseului s-au aflat în legătură permanentă cu Ambasada României la Abu Dhabi. “Ambasada României la Riad și Ambasada României la Khartoum îi vor prelua pe cetățenii români și le vor asigura asistența și protecția consulară necesară. MAE continuă eforturile de evacuare în siguranță a cetățenilor români aflați în Yemen și rămâne în legătură permanentă atât cu aceștia, cât și cu toate autoritățile competente din regiune.

Evacuările de astăzi au fost posibile datorită eforturilor conjugate ale Celulei de criză activate de către ministrul afacerilor externe și ale celor 4 misiuni diplomatice române de la Abu Dhabi, Khartoum, Riad și Cairo”, se mai arată în comunicat. Până în prezent au fost evacuați din Yemen, de la începutul crizei, 35 cetățeni români și 4 membri de familie.

Cele mai citite

Ambasada Rusiei susține că niciun angajat al ei n-a primit “materiale” de la românul arestat

Ambasada Rusiei în România susține că niciun angajat al ei n-a primit "materiale" de la românul care a fost arestat sub acuzația de trădare. Drept...

Procurorul Lucian Onea s-a întors la DNA Ploiești

Liderii PNL Prahova, în frunte cu baronul Iulian Dumitrescu-aflat sub control judiciar pentru o mită de 3.200.000 de euro, și Roberta Anastase, sunt...

“Nu fac alte comentarii până la finalizarea anchetei”, susține fostul general Coldea

Florian Coldea, general în rezervă și fost prim-adjunct al directorului SRI, s-a prezentat în dimineața de luni, 27 mai, la un sediu de poliție...
Ultima oră
Pe aceeași temă