16.5 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialMembru al Comitetului Director al Societăţii Române de Radiodifuziune, incompatibil

Membru al Comitetului Director al Societăţii Române de Radiodifuziune, incompatibil

Un membru în Comitetul Director al Societăţii Române de Radiodifuziune, Petru Ursache, este în incompatibilitate din 1 martie 2012, întrucât deţine simultan şi funcţia de administrator al societăţii Sirom Service Impex SRL, conform unui comunicat al Agentiei Naționale de Integritate (ANI).

 Petru Ursache deţine din 15 ianuarie 1993 calitatea de asociat şi funcţia de administrator al SC Sirom Service Impex SRL, iar începând din 1 martie 2012 este şi membru în Comitetul Director al Societăţii Române de Radiodifuziune.

"Astfel, Ursache Petru nu a respectat dispoziţiile art. 84, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora «funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu (…) funcţia de (…) administrator (…) la societăţile comerciale (…)", se arată într-un comunicat de presă al ANI.

Totodată, ANI a precizat că, potrivit articolului 99, alineatul 1, litera k) din Legea 161/2003, persoanelor care deţine calitatea de membru în comitetelor directoare ale Societăţii Române de Radiodifuziune li se aplică regimul incompatibilităţilor prevăzut pentru miniştri şi, respectiv, secretari de stat, precum şi incompatibilităţile prevăzute în legi speciale.

Petru Ursache a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare şi elementele identificate, iar acesta a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, a precizat ANI.

Cele mai citite

Rafila: Evoluţia artistului Florin Piersic este una favorabilă

Evoluţia artistului Florin Piersic, operat la Spitalul "Foişor" din Capitală, este una favorabilă, a anunţat sâmbătă ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, potrivit agerpres.ro. "Am şi eu...

Natalia Intotero: Vom asigura și în acest an câte 15000 de lei pentru 10.000 de proceduri de fertilizare in vitro

Programul naţional de fertilizare in vitro va continua și în anul 2024, deși acum câteva luni a fost în pericol din cauza lipsei banilor.  „...

Din 13 mai,o nouă ediție Tezaur: Dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an la titlurile de stat

COMUNICAT DE PRESĂ Românii pot investi, începând de luni, 13 mai, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3 ani, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă