23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecial"Micul Hercule" şi fratele său NU vor fi trimişi la orfelinat

“Micul Hercule” şi fratele său NU vor fi trimişi la orfelinat

Cererea Direcţiei pentru Protecţia Copilului Olt, de a-i scoate din familie şi a-i da în plasament pe Giuliano şi Claudiu Stroe, cei doi fraţi puşi de tatăl lor să facă exerciţii de forţă foarte dificile, a fost respinsă, miercuri, de magistraţii Tribunalului Olt, informează Mediafax.

Magistraţi Tribunalului Olt au judecat, miercuri, cererea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt de a-i scoate din familie pe Giuliano Stroe, în vârstă de 9 ani, şi pe fratele mai mic al acestuia, în vârstă de 7 ani, din localitatea Icoana (Olt), puşi de tatăl lor să facă exerciţii de forţă foarte dificile

Părinţii celor doi au susţinut în faţa magistraţilor că cei doi copii sunt “absolut sănătoşi”, că au întrerupt antrenamentele şi că DGASPC “acţionează doar la presiunile media”.

“Copiii sunt educaţi, hrăniţi şi sănătoşi. Nu îşi doresc să se despartă de noi”, a declarat, în faţa magistraţilor, mama celor doi copii.

La rândul său, tatăl copiilor a susţinut că aceştia “sunt absolut sănătoşi”

“Copiii se află în creştere, este un proces absolut normal. Şi eu până în clasa a VI-a, a VII-a eram foarte scund şi apoi m-am dezvoltat. Sunt absolut sănătoşi. Le-am făcut analize prin care să văd dacă le este pusă în pericol creşterea. Nu se pune problema de aşa ceva. Am transmis analizele şi la un prieten medic din Angalia, care îmi confirmă că ambii copii sunt sănătoşi. În plus, am întrerupt şi antrenamentele cu ei. Lucrăm maximum două ore pe zi, cu pauză de o lună. Nu vor nici ei şi nici noi să ne fie luaţi. Direcţia Copilului nu acţionează decât la presiunile media. Nu că ar şti ei cum să-mi crească copiii”, a declarat Iulian Stroe, tatăl copiilor.

Magistraţii Tribunalului Olt au respins cererea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt, de a-i da în plasament pe cei doi copii, astfel că aceştia rămân în familie.

Decizia de miercuri a Tribunalului Olt nu este însă definitivă, putând fi atacată cu apel de către DGASPC, a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Olt, Ionel Grigore.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt a sesizat Parchetul şi a depus o plângere pentru rele tratamente aplicate minorului în cazul copilului din Olt cunoscut drept “Micul Hercule” şi al fratelui acestuia. De asemenea, reprezentanţii DGASPC Olt au cerut Tribunalului Olt să emită o ordonanţă preşedinţială astfel încât cei doi fraţi să poată fi daţi în plasament în regim de urgenţă.

Cazul lui Giuliano Stroe, în vârstă de 9 ani, şi al fratelui mai mic al acestuia, în vârstă de 7 ani, din localitatea Icoana (Olt), a intrat în atenţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului în urmă cu câteva luni, după ce pe Internet au fost postate filmuleţe în care cei doi copii sunt puşi de tatăl lor să facă exerciţii de forţă foarte dificile.

Cei doi băieţi au o înălţime cu mult sub media celorlaţi copii de aceeaşi vârstă, astfel că reprezentanţii DGASPC Olt au cerut mai multe examene de specialitate, printre care şi evaluări psihologice pentru minori.

Giuliano Stroe a intrat în Cartea Recordurilor de la vârsta de 5 ani, când familia sa era stabilită în Italia. Atunci, băieţelul a impresionat juriul şi audienţa unei emisiuni TV din Italia mergând în mâini, foarte rapid, pe o distanţă de 10 metri.

“Merge cu mine la sala de antrenamente de când s-a născut. L-am luat mereu cu mine la antrenamente”, declara Iulian Stroe, tatăl copilului.

Bărbatul susţinea că băieţelul nu este în niciun pericol la antrenamente: “Eu însumi m-am antrenat foarte mult toată viaţa. El (Giuliano, n.r.) nu are voie să facă exerciţii pe cont propriu. E doar un copil. Dacă oboseşte, mergem şi ne jucăm”.

Copilul apare în mai multe filmuleţele postate pe Internet de-a lungul anilor, în care se poate vedea cum el şi fratele său mai mic sunt puşi să facă exerciţii fizice dificile. Într-unul dintre filmuleţe, Giuliano sparge nuci cu pumnul, fiind încurajat de tată să facă acest lucru oricât l-ar durea. Pe toată durata filmuleţului se vede cum băiatul reuşeşte să spargă mai multe nuci, pe care le împarte cu surorile şi mama sa. Tot pe Internet, tatăl copiilor a postat mesajul: “Cine poate şi vrea, ajutaţi-mă cu nişte bani. Poate au nevoie de vitamine, de minerale. Multumesc pentru întelegere, ajutaţi-mă!”.

Într-un alt filmuleţ, Giuliano Stroe şi fratele său, Claudiu, apar cu lanţuri înfăşurate de gât şi de mâini, trăgând după ei un câine legat cu acelaşi lanţ. Primul care apare este Giuliano, care, după ce trage după el câinele, renunţă la lanţuri şi face 17 flotări la bară, fiind numărat de către tatăl său. Acelaşi scenariu se repetă şi în cazul fratelui mai mic al lui Giuliano.

Cele mai citite

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...
Ultima oră
Pe aceeași temă