10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialMinistrul Mediului din Republica Moldova : 10-20 de parlamentari de la Chişinău...

Ministrul Mediului din Republica Moldova : 10-20 de parlamentari de la Chişinău se află în solda Federaţiei Ruse

Declaraţia noului ministru al Mediului din Republica Moldova riscă să arunce în aer clasa politică de dincolo de Prut.

Aşa după cum consemnează portalul infoprut.ro, liberalul Valeriu Munteanu a declarat pentru Radio Europa Liberă, într-un interviu, că zece sau chiar 20 de membri ai Parlamentului de la Chişinău se află în solda Federaţiei Ruse. Acesta ar fi motivul, susţine ministrul, pentru care în ultimii ani a existat o totală indiferenţă a Forului Legislativ faţă de soarta protecţiei mediului în Republica Moldova. 

“Ministerul Mediului, din păcate, în ultimii şase ani, a fost unul dintre cei mai proşti donatori de acte legislative către Parlament şi, respectiv, de acte normative, hotărâri către guvern. De aceea, pentru că au existat oameni care au avut o frică cronică de Parlament, este unicul domeniu unde strategia de mediu nu a fost adoptată prin legea Parlamentului, ci doar prin hotărâre de guvern pentru anumite chiţibuşuri (…) Nu există în Parlamentul Republicii Moldova oameni care nu pot să înţeleagă imperativele acestui domeniu sau ale altui domeniu”, a spus ministrul.

 

Să fi fost acest aspect legat de o presupusă premeditare?, a fost întrebarea jurnalistului, la care Valeriu Munteanu a răspuns : “Cu siguranţă. Inclusiv din opoziţie. Există poate 10-20 de oameni în Parlamentul Republicii Moldova care primesc soldă de la Federaţia Rusă şi le e în cot lor de ce se întâmplă în Republica Moldova. În rest, oamenii înţeleg. Exemplul cel mai elocvent este resubordonarea Moldsilva, exerciţiu pe care l-am făcut în două zile în Parlament”.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă