23.5 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Protest în București: Oprea, demisia!

FOTO. Protest în București: Oprea, demisia!

UPDATE: Mitingul organizat duminică în București, în care s-a cerut demisia lui Gabriel Oprea, vicepremier și ministru de Interne, s-a încheiat în jurul orei 18.

Ultimii manifestanţi s-au întors la Universitate. Protestul a durat aproape patru ore. Protestatarii au declarat că ministrul Gabriel Oprea nu trebuie să uite că Piaţa Universităţii îi aşteaptă demisia.

Protestatarii au revenit în Piaţa Universităţii în jurul orei 17.30. Pe traseul dintre sediul Guvernului și Universitate, pe Calea Victoriei, manifestanţii au scandat “Demisia”, “Jos, Oprea, jos, eşti un mafiot”, “Oprea, nu rezişti nici cu mii de securişti” şi “Oprea face crime, Ponta îl susţine”.

În timpul marşului, circulaţia pe Calea Victoriei a fost oprită.

UPDATE: În jurul orei 16, manifestanţii care cer demisia ministrului de Interne, Gabriel Oprea, au plecat de la sediul MAI spre Palatul Victoria. Ei au declarat că au nevoie de coloană oficială, pentru că “s-ar putea să fie gropi”, informează Mediafax.

Circulaţia pe Bulevardul Magheru este acum blocată pe două benzi, spre Piaţa Romană.

După ce au au protestat aproximativ 30 de minute în faţa sediului Ministerului Afacerilor Interne, unde au scandat “Jos Oprea”, “Demisia”, “Ieşi afară, javră ordinară” şi “Asasin, Oprea asasin”, cei aproape o mie de manifestanţi au plecat pe Bulevardul Magheru, spunând că vor merge la sediul Guvernului.

Manifestanţii au spus că au nevoie de coloană oficială pentru a se deplasa, făcând astfel aluzie la faptul că ministrul Gabriel Oprea a avut coloană oficială în ziua accidentului în care a murit poliţistul Bogdan Gigină, care în timpul misiunii a căzut cu motocicleta într-o groapă şi a murit din cauza rănilor suferite.

“Rugăm Poliţia Rutieră să ne deschidă calea. Avem nevoie de coloană oficială pentru că s-ar putea să fie gropi”, au spus unii dintre manifestanţi.

Câteva sute de manifestanţi au plecat îmn marş din zona fântânii de la Universitate spre sediul Ministerului Afacerilor Interne, scandând “Jos Oprea, “Demisia” şi “Solidaritate”, după ce au ţinut un moment de reculegere pentru poliţistul Bogdan Gigină.

Românii s-au mobilizat pe Facebook pentru a organiza un protest, duminică, în Piața Universității, după moartea polițistului Bogdan Gigină, care făcea parte din coloana oficială a ministrului de Interne Gabriel Oprea. Oamenii cer demisia vicepremierului. 

Citește și: Peste 500 de motocicliști, marș al tăcerii, după moartea polițistului Bogdan Gigină

Până la ora transmiterii acestei știri, peste 900 de persoane au anunțat deja că vor participa. 

”Considerăm total inacceptabil abuzul de putere de care se face vinovat Gabriel Oprea, ministru de interne şi vice-premier în Guvernul României. Suntem indignaţi văzând tentativele de muşamalizare a tragediei de către reprezentanţi ai guvernului, ministerului şi unei părţi a mass-mediei.  Deplângem moartea la datorie a unui tânăr poliţist, o moarte pentru care Gabriel Oprea se află în culpă morală şi instituţională. Dorim o anchetă liberă de influenţă politică şi realizată în deplină transparenţă. Dar înainte de acest lucru cerem demisia lui Gabriel Oprea din toate funcţiile executive pe care le ocupă”, scriu protestatarii, pe pagina de Facebook.

Protestul începe la fântâna din Piața Universității, la ora 14.00. 

Citește și: Dosarul polițistului mort în coloana oficială a lui Gabriel Oprea. Ministrul și Ponta tac. Tot mai multe voci îi cer demisia lui Oprea

 

 

 

 

 

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un incendiu a izbucnit la acoperişul unui restaurant din Parcul “Nicolae Romanescu” din municipiul Craiova

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj au intervenit luni pentru a stinge un incendiu izbucnit la acoperișul unui restaurant situat...

Arsenal a rămas fără muniție! „Tunarii” lui Arteta, învinși pe teren propriu de Aston Villa

Arsenal a pierdut meciul disputat pe teren propriu cu Aston Villa, scor 0-2, și a ratat șansa de a urca pe prima poziție în...

România este al treilea mare producător de petrol din UE – Eurostat

Cei mai mari producători de petrol din Uniunea Europeană au fost, în 2022, Italia (4,5 milioane de tone), Danemarca (3,2 milioane de tone) şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă