11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialPerimetrul unde Chevron a făcut exploatări, transformat în teren agricol

Perimetrul unde Chevron a făcut exploatări, transformat în teren agricol

Perimetrul de 20.000 de metri pătrați de la Pungești (Vaslui), unde Chevron a desfășurat, anul trecut, activități de explorare a gazelor de șist, a fost transformat în teren agricol, conform avizului de mediu, informează Mediafax.

Compania americană Chevron a finalizat lucrările de reamenajare a terenului de 20.000 de metri pătrați de la Pungești, unde în 2014 a desfășurat lucrări pentru explorarea gazelor de șist.

Citește și: Chevron: Terenul de la Pungești va fi redat proprietarului

După ce în a doua jumătate a anului trecut a fost demontată sonda de explorare și scoasă platforma betonată, societățile angajate de compania petrolieră au scos, în această primăvară, gardul împrejmuitor și podul betonat de acces spre teren.

”După finalizarea lucrărilor, s-a semnat procesul verbal de aducere a suprafeței concesionate la forma inițială, respectiv teren agricol, în conformitate cu avizul de mediu. Practic, s-a desființat platforma pentru utilaje, s-a scos gardul împrejmuitor, s-a scos calea de acces și s-a nivelat terenul, fiind redat agriculturii”, a declarat, luni, directorul Direcției de Urbanism din Consiliul Județean Vaslui, Marian Beșliu.

Închiderea platformei de la Pungești s-a făcut în prezența autorităților de mediu din județul Vaslui.

În ceea ce priveşte locul unde s-a executat forajul pentru prelevarea de probe de rocă în vederea analizării potenţialului de hidrocarburi, acesta a fost cimentat şi acoperit cu pământ.

Compania Chevron a anunţat, în luna februarie, că renunţă la explorarea gazelor de şist din România, la mai puţin de o lună după ce a renunţat și la explorarea din Polonia.

Citește și: VIDEO. UPDATE. Chevron a anunţat oficial că se retrage din România. Care sunt motivele

Chevron a finalizat în iulie 2014 activităţile de explorare la prima sondă din România, în localitatea Siliştea-Pungeşti, judeţul Vaslui, după două luni de foraj la adâncimi de 3.000 de metri. Compania americană deţinea alte trei acorduri de mediu în judeţul Vaslui pentru explorarea gazelor de şist în localităţile Păltiniş – Băceşti, Popeni – Găgeşti şi Puieşti. De asemenea, compania mai obţinuse anul trecut şi cea de-a doua autorizaţie de construire pentru amplasarea unei noi sonde de explorare în perimetrul deţinut la Puieşti.

După ce Chevron a obţinut, în octombrie 2013, autorizaţie de construire pentru amplasarea în judeţul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de şist în România, la Pungeşti au avut loc mai multe proteste violente ale localnicilor.

 

Cele mai citite

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

Dan Podaru: După destrămarea coaliției PSD – PNL la nivel de Capitală, trebuie retras și candidatul pentru Primăria Sectorului 1

Destrămarea coaliției PSD – PNL pentru Primăria Capitalei ar trebui să atragă după sine și schimbarea candidatului pentru Primăria Sectorului 1 din partea celor...

Vreme rea în toată țara, până joi dimineață

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ şi intensificări de vânt, valabilă până joi dimineaţa în...
Ultima oră
Pe aceeași temă