10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialPloaie de produse tradiţionale peste capul românilor. 480 de motive pentru a...

Ploaie de produse tradiţionale peste capul românilor. 480 de motive pentru a ne reaminti de străbunici

România are în acest moment 480 de produse tradiţonale atestate de Ministerul Agriculturii, a spus Viorel Morărescu, director în acest minister, declaraţia fiind consemnată de Agerpres.

Cele mai harnice judeţe, care au obţinut până acum un număr mare de atestate tradiţionale, sunt Braşov şi Maramureş, primul cu 143 şi al doilea cu 56 de produse. La popul opus sunt 15 judeţe care până în prezent nu au atestat niciun produs. "Până la această dată avem atestate 480 de produse tradiționale și alte 10 dosare în lucru. Reatestarea continuă până când vom avea suficiente produse în piață, dar și în funcție de solicitările consumatorilor. Pot spune că produsele atestate după noua legislație sunt mult mai apreciate, iar cei care produc spun că le-au crescut vânzările cu 20-25%. Este foarte important că acești producători nu fac rabat de la calitate", a subliniat Viorel Morărescu. Oficialul a ţinut să sublinieze că se fac controale asupra calităţii produselor tradiţionale. "Noi îi controlăm anual pe producătorii tradiționali, dar și în această perioadă, pe tot ceea ce înseamnă trasabilitatea produsului: materie primă, procesare și rețetă. Odată cu depunerea documentației trebuie să verificăm în teren ce scrie în caietul de sarcini, iar controalele sunt efectuate nu doar de Ministerul Agriculturii ci și de celelalte instituții implicate, respectiv Ministerul Sănătății, ANPC și ANSVSA", a mai spus directorul general în MADR.

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă