7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialPrincipesa Margareta, mesaj pentru români

Principesa Margareta, mesaj pentru români

Principesa Margareta a adresat românilor, la şapte zile de la însoţirea Reginei Ana pe ultimul drum, un mesaj de mulţumire. Mormântul Reginei Ana din Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş a putut fi vizitat pentru prima dată, sâmbătă, iar reprezentanţii Casei Regale şi câţiva enoriaşi au participat la parastasul de 7 zile de la înmormântare, au aprins lumânări şi au adus flori.

După şapte zile de doliu de la înmormântarea Reginei Ana în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş, mormântul a putut fi vizitat sâmbătă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, începând cu ora 8.00, reprezentanţii Casei Regale au venit să se roage pentru odihna în linişte si pace a Reginei Ana. Au participat la slujba ortodoxă oficiată de IPS Calinic şi un sobor de preoţi şi localnici din Curtea de Argeş, care au venit şi pentru a vedea cum arată mormântul, de care nu au avut ocazia să se apropie la înmormântare, atunci având acces în Noua Catedrală doar Familia Regală şi preoţii care au oficiat slujba.

”Funeraliile Reginei Ana au pus împreună România şi Republica Moldova, Biserica ortodoxă şi cea catolică, sufletele şi năzuinţele românilor din întreaga lume. Cu toţii am fost, în zilele acestea, în comuniune”- se arată în mesajul Custodelui Coroanei Regale la şapte zile după ceremoniile funerale, citat de Mediafax.

Principesa Margareta le-a mulțumit tuturor celor care au tranmis mesaje de condoleante, au aprins o lumânare sau au adus flori în memoria Reginei Ana. „Tuturor celor care ați tranmis mesaje de condoleanțe, celor care ați aprins o lumânare și ați adus o floare, tuturor celor care ați vărsat o lacrimă și celor care v-ați îndreptat gândul către familia noastră, vă transmit recunoștință”, a precizat aceasta.

„Ne-ați însoțit, pe surorile mele și pe mine, în această călătorie a durerii. Și ne-ați ajutat să fim mai puternice. Funeraliile Reginei Ana au pus împreună, sub semnul Coroanei, România și Republica Moldova, Biserica Ortodoxă și cea Catolică, sufletele și năzuințele românilor din întreaga lume. Cu toții am fost, în aceste zile, în comuniune, mândri, îndurerați și înălțați spiritual”, a mai tranmis Alteța Sa Regală.

Timp de 40 de zile de la înmormântare se oficiază slujbe zilnic în Noua Catedrală. 

Majestatea Sa Regina Ana a României a încetat din viaţă pe 1 august 2016, în Elveţia. În 13 august, trupul neînsufleţit al Reginei a fost adus la Curtea de Argeş.

Cele 12 morminte regale de la Curtea de Argeş, printre care şi cel al Reginei Ana, sunt amplasate chiar la intrarea în noua Catedrală Episcopală şi Regală, care are o suprafaţă de peste 800 de metri pătraţi.

Catedrala, inaugurată în urmă cu şapte zile, poartă hramul Sfintei Muceniţe Filofteia şi al Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil. Piatra de temelie a acesteia a fost pusă la 10 mai 2009 de către principesa Margareta şi de soţul acesteia, Radu Duda.

 

Cele mai citite

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...
Ultima oră
Pe aceeași temă