12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialRaisa Pădurean, director adjunct al Liceului "Lucian Blaga" din Tirasol, mesaj către...

Raisa Pădurean, director adjunct al Liceului “Lucian Blaga” din Tirasol, mesaj către premierul Victor Ponta, după ce azi a stat şase ore la coadă pentru a vota, în faţa Ambasadei României din Chişinău : „De ce vă bateţi joc de noi?”

Am primit la ora 19.46, în ziua turului doi al alegerilor prezidenţiale din România, câteva întrebări din Republica Moldova, din partea unui om cu totul special. Este vorba despre doamna Raisa Pădurean, directorul adjunct al Liceului "Lucian Blaga" din Tiraspol. Precizez că întrebările sunt adresate premierului României, Victor Ponta. Şi asta după ce doamna Pădurean îmi spusese că azi a stat la coadă, pentru a vota, în faţa Ambasadei României din Chişinău, de la ora 7.30 dimineaţa până la ora 13.08, precizează interlocutoarea mea. “Nu îmi mai simţeam picioarele, după atâtea ore de aşteptat”, îmi spusese la un moment dat. Apoi a vrut să ştie dacă poate transmite câteva întrebări, prin intermediul României libere, premierului Victor Ponta.

„Am întâlnit oameni în etate, mămici şi tătici cu copii mici, care aşteptau să intre la vot”, descrie profesoara, în câteva cuvinte, atmosfera de la rândul care părea că nu se mai termină, în faţa urnelor de vot. Ajungând apoi acasă, în Tiraspol, Raisa Pădurean a vrut să aştearnă pe hârtie întrebările pe care dorea să le adreseze omului care ocupă fotoliul de premier în Palatul Victoria din Bucureşti. “Domnule prim-ministru, aţi permite părinţilor dumneavoastră să stea patru, cinci, şase ore la coadă pentru a-şi exprima votul? Vă doare sufletul pentru copiii şi cetăţenii acestei ţări? De ce vă bateţi joc de noi? De ce promiteţi, dacă nu sunteţi capabil să organizaţi alegeri democratice?“, iată întrebările unui român din stânga Nistrului.

Şi apoi tot domnia-sa adaugă, într-un comentariu al unui om care, după câte a pătimit azi, îşi păstrează totuşi echilibrul. “Cei ce s-au prezentat azi în diaspora la vot au votat şi pentru dumneavoastră. Nu contează cine cui a dat votul, fiecare dintre noi. Dar trebuie să înţelegeţi că în primul rând noi suntem oameni, nu animale. De ce nu aţi venit să staţi alături de cetăţeni, în frig? Bănuiesc că la loc călduţ este mai bine”, conchide Raisa Pădurean. Fotografiile care însoţesc acest text au fost realizate chiar de distinsa mea interlocutoare.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă