13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialSituaţie explozivă la frontiera Macedoniei cu Grecia. Sute de imigranţi au intrat...

Situaţie explozivă la frontiera Macedoniei cu Grecia. Sute de imigranţi au intrat cu forţa în Macedonia. Poliţia a folosit grenade asurzitoare

Sute de imigranţi au reuşit, cu puţin timp în umră, să rupă dispozitivul forţelor de ordine şi să pătrundă în Macedonia, pe la Gevgelija, la frontiera cu Grecia. Potrivit presei, poliţia a replicat cu grenade asurzitoare, relatează BBC News online, anunţă Mediafax.

 

 

 Un număr uriaş de persoane – multe dintre ele refugiaţi din Siria – s-a adunat în ultimele zile în zona Gării Gevgelija şi continuă să crească, după ce Macedonia şi-a blocat frontiera de sud şi a declarat stare de urgenţă la frontieră.

Cei mai mulţi dintre aceste persoane vor să traverseze Macedonia şi Serbia pentru a ajunge în partea de nord a Europei, prin Ungaria.

Forţele macedonene de securitate urmau să permită sâmbătă câtorva sute de imigranţi, deodată, să pătrundă pe teritoriul macedonean, în momentul plecării unor trenuri către nord, spre Serbia şi restul Europei.

Însă unii imigranţi au rupt dispozitivul de securitate atunci când autorităţile au încercat să lase să treacă un mic grup, în care se aflau numeroşi copii, potrivit The Associated Press. Unele persoane au fost rănite în timp ce poliţiştii încercau să le blocheze drumul, precizează agenţia americană.

Imigranţii au fost respinşi vineri cu lovituri de baston şi scuturi de către membri ai forţelor macedonene antirevoltă, care au recurs, de asemenea, la gaze lacrimogene.

Numeroase persoane, inclusiv copii, şi-au petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă sub cerul liber, în ploaie, iar unora li s-a permis să urce în trenuri care circulau către nord.

Între timp, Agenţia ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) şi-a exprimat îngrijorarea faţă de "miile de refigiaţi şi imigranţi vulnerabili, în special femei şi copii, comasaţi în prezent de partea greacă a frontierei în condiţii care se deterioarează".

 

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă