15.4 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialSute de poliţişti la căpătâiul colegului lor. Gheorghe Ionescu condus pe ultimul...

Sute de poliţişti la căpătâiul colegului lor. Gheorghe Ionescu condus pe ultimul drum

Aproape o mie de oameni, printre care sute de poliţişti, au venit la Cimitirul Ghencea Militar să îl conducă pe ultimul drum pe ofiţerul Gheorghe Ionescu, înmormântat cu onoruri militare, la ceremonia religioasă fiind prezenţi, alături de familie, vicepremierul Gabriel Oprea şi şeful IGPR Petre Tobă, relatează Mediafax într-un amplu material.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al subinspectorului de poliţie Gheorghe Ionescu, de la Brigada Rutieră a Capitalei, care a murit după ce omul de afaceri turc Abdullah Atas a intrat cu maşina în el, în timpul unui control în trafic, a fost scos din capela Cimitirului Ghencea Militar II şi aşezat pe un catafalc.

Învelit în steagul tricolor, sicriul a fost purtat pe braţe de şase dintre colegii ofiţerului Gheorghe Ionescu, până la catafalc, unde un sobor de preoţi oficiază slujba de înmormântare.

La ceremonie sunt prezenţi, alături de familie, vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, şefii altor structuri din MAI, care au adus o coroană de flori, dar şi sute de poliţişti, unii dintre aceştia foşti colegi ai lui Gheorghe Ionescu la Brigada Rutieră a Capitalei.

La ceremonie sunt prezenţi şi oameni care nu l-au cunoscut pe Gheorghe Ionescu, dar care au dorit să îl conducă pe ultimul drum.

La finalul slujbei, cel mai bun prieten şi coleg de foarte mulţi ani cu Gheorghe Ionescu va rosti un cuvânt de adio din partea colegilor acestuia.

În timpul ceremoniei religioase, la ora 13.00, poliţiştii de la inspectoratele de poliţie din ţară au ţinut un moment de reculegere în memoria colegului lor Gheorghe Ionescu şi au pornit sirenele de la maşini, pentru câteva minute.

Ofiţerul de poliţie Gheorghe Ionescu este înmormântat cu onoruri militare şi decorat post-mortem cu Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler, conferit de preşedintele Klaus Iohannis, la propunerea vicepremierului Gabriel Oprea.

Potrivit unui comunicat de presă transmis sâmbătă de Administraţia Prezidenţială, "în semn de înaltă apreciere pentru devotamentul şi profesionalismul de care a dat dovadă în slujba legii, îndeplinindu-şi datoria cu preţul sacrificiului suprem, Preşedintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler subinspectorului de poliţie Gheorghe Ionescu".

 

Cele mai citite

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...
Ultima oră
Pe aceeași temă