17.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecial1.600 de militari români, mobilizați pentru un nou exercițiu în Marea Neagră

1.600 de militari români, mobilizați pentru un nou exercițiu în Marea Neagră

Peste 1.600 de marinari militari participă la exerciţiul "Vectorul 2014", care se desfăşoară între 5 și 9 mai, în apele teritoriale ale României şi în apele internaţionale ale Mării Negre, informează MApN.

Exerciţiul "Vectorul" se desfăşoară în fiecare an, pentru antrenarea tuturor structurilor din Forţele Navale în vederea îndeplinirii în bune condiţii a misiunilor încredinţate. Exerciţiul a fost planificat cu un an înainte de execuţie şi este inclus în planul cu principalele activităţi al Statului Major al Fortelor Navale, potrivit MApN.

Săptămâna trecută, MApN a informat că un detaşament de instrucţie din cadrul Forţelor Terestre va participa, în perioada 12 mai – 30 iunie, în Germania, la exerciţiul "ROT 14-4 Combined Resolve II" desfăşurat în comun cu Forţele Terestre americane dislocate în Europa (USAREUR), conform Mediafax.

De asemenea, forţele aeriene americane şi române au participat, în perioada 10-17 aprilie, la exerciţiul "Dacian Viper 2014" cu avioane F-16 la Câmpia Turzii.

În luna martie, distrugătorul american USS Truxtun a efectuat manevre militare în Marea Neagră, împreună cu nave din România şi Bulgaria.

Cele mai citite

Pe timp de război, cresc acțiunile firmelor producătoare de armament

Acțiunile unor mari companii care produc echipamente militare au crescut semnificativ, în contextul războiului din Ucraina și, mai nou, al războiului din Orientul Mijlociu,...

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...

Mihai Trăistariu, despre faptul că Robert De Niro investește în Bulgaria: “E peste România”

Celebrul actor de la Hollywood, Robert de Niro, își inaugurează două hoteluri de lux pe litoralul Mării Negre, în Bulgaria, iar vestea a stârnit...
Ultima oră
Pe aceeași temă