11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecial1 Mai: Traficul rutier din toată țara, supravegheat de 7000 polițiști, 420...

1 Mai: Traficul rutier din toată țara, supravegheat de 7000 polițiști, 420 radare și elicoptere

Minivacanţa de 1 Mai aduce o desfășurare de forțe pe principalele șosele românești. Nu mai puțin de 7000 polițiști vor monitoriza traficul cu ajutorul a 420 radare, în timp ce Autostrada Soarelui ar putea fi survolată și de un elicopter, potrivit Mediafax.

“Pentru fluidizarea traficului şi pentru prevenirea accidentelor rutiere, începând chiar de astăzi și până duminică inclusiv, vor fi în misiune 3.600 de poliţişti rutieri, sprijiniţi de alți 3.600 de poliţişti de ordine publică. Pe lângă măsurile de dirijare a circulaţiei, aceştia vor acţiona zilnic, în medie, cu 420 de aparate radar, pentru a-i descuraja şi sancţiona pe vitezomani”, a anunţat vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne.

Citește și HOROSCOP 1 mai: Muncim mai mult, dar avem realizări

Ministrul Gabriel Oprea a spus că, în minivacanţa de 1 Mai, se aşteaptă ca traficul să se aglomereze, astfel că dispozitive suplimentare de poliție rutieră vor fi amplasate la ieșirile din București, pe DN1, în zona stațiunilor turistice de pe litoral şi de pe Valea Prahovei.

De asemenea, traficul pe Autostrada Soarelui s-ar putea aglomera, astfel că circulaţia va fi supravegheată, în caz de nevoie, şi cu ajutorul unui elicopter al Inspectoratului General de Aviație.

“Anul trecut, spre exemplu, pe litoral şi-au petrecut minivacanţa de 1 Mai peste 50.000 de turişti. Şi, pentru că vremea se anunţă în general frumoasă, probabil că şi anul acesta vor fi foarte mulţi”, a mai spus Oprea.

Vicepremierul a precizat că sunt posibile creșteri ale valorilor de trafic şi pe DN65 Pitești-Craiova, DN39 Constanța-Vama Veche și DN6 București-Alexandria.

Gabriel Oprea a adăugat că, în zilele de Paște, peste 6.000 de şoferi au fost amendați din cauza depășirii vitezei, arătând că şi în minivacanţa de 1 Mai vor fi sancţionaţi cei care conduc cu viteză.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă