23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE. 11 români au murit în urma cutremurului din Italia. Şedinţă specială...

UPDATE. 11 români au murit în urma cutremurului din Italia. Şedinţă specială de Guvern, luni, pentru găsirea posibilităţilor de sprjin financiare

UPDATE 21.47 Ministerul Afacerilor Externe a anunțat sâmbătă seara că a fost confirmat decesul unui alt cetățean român în urma seismului care a avut loc în Italia, numărul morților ridicându-se la 11.

UPDATE 21.00 Premierul Dacian Cioloş a convocat pentru luni o şedinţă specială de guvern în care se vor căuta soluţii pentru ajutorarea românilor afectaţi de cutremurul din Italia. El a precizat că ministrul pentru relaţiile de pretutindeni, Maria Ligor va pleca luni în Italia pentru a face o informare a situaţiei de pe teren, în timp ce miniştrii muncii şi de externe vor face o analiză a posibilităţilor de sprijin financiar ce ar putea fi acordate.

————–

Ministerul Afacerilor Externe anunță cu profund regret că a fost confirmat decesul altor doi cetăţeni români. Astfel, la acest moment, numărul cetățenilor români care și-au pierdut viața în urma cutremurului din Italia este de zece persoane.

În ceea ce privește semnalările privind cetățenii români declaraţi dispăruți, numărul cazurilor aflate în atenția Ministerului Afacerilor Externe este, în acest moment, de 16 persoane. Verificările complexe sunt efectuate de echipele consulare mobile, atât în baza informațiilor oficiale furnizate de către autoritățile italiene, cât și a celor primite din partea familiilor celor dispăruți.

Echipele consulare mobile ale Ambasadei României la Roma şi Consulatului General al României la Bologna sunt în continuare pe teren, acționează în mod coordonat și întreprind toate demersurile necesare pentru a verifica şi confirma, pe toate canalele disponibile, situația persoanelor de cetăţenie română declarate dispărute. Verificările se derulează în permanentă coordonare cu autoritățile italiene competente.

Precizăm faptul că atât Ambasada României la Roma, cât şi Consulatul General al României la Bologna îşi desfăşoară activitatea la capacitate maximă, în vederea acordării de asistenţă consulară cetăţenilor români afectaţi de seism.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia – (0039) 06 835 233 58 și (0039) 06 835 233 56,  Consulatul General al României la Bologna – (0039) 051 5872120 și (0039)  051 5872209, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Ministerul Afacerilor Externe transmite sincere condoleanţe familiilor cetăţenilor români care şi-au pierdut viaţa în această tragedie şi acordă în continuare întreaga asistență necesară.

Cele mai citite

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă