10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecial12 BOMBE de aviație şi două mine antitanc, găsite în Vrancea

12 BOMBE de aviație şi două mine antitanc, găsite în Vrancea

12 bombe de aviație neexplodate, fiecare cântărind 50 de kilograme, și două mine antitanc au fost descoperite, miercuri, de o echipă de muncitori care încercau să demoleze o clădire veche, la rampa de gunoi a localității Haret, județul Vrancea. Zona a fost izolată de specialiştii ISU, informează Mediafax

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, Cristina Duță, iniţial, muncitorii au găsit şapte bombe de aviație neexplodate, provenite cel mai probabil din al Doilea Război Mondial. 

Imediat, oamenii care lucrau pentru demolarea rămășițelor unei construcții, la rampa de gunoi din localitatea Haret, au sunat la 112 și au cerut sprijinul specialiștilor de la ISU Vrancea.

Ajunși acolo, pirotehniștii au evacuat persoanele din apropierea rampei de gunoi și au izolat zona întrucât exista risc mare de explozie.

În urma cercetărilor, pompierii au descoperit și alte elemente de muniție, în total fiind găsite, până în prezent, 12 bombe de aviație neexplodate, fiecare cântărind circa 50 de kilograme, dar și două mine antitanc. Căutările continuă, existând posibilitatea descoperirii și altor bombe.

“Imediat s-au luat măsuri pentru sistarea activităților în zonă, evacuarea persoanelor care se aflau acolo și izolarea zonei astfel încât să nu fie nimeni pus în pericol. Întrucât ridicarea şi transportul elementelor de muniție ar presupune un risc foarte mare, s-a luat decizia distrugerii lor la locul în care au fost descoperite”, a adăugat Cristina Duță.

Sursa citată a menționat că bombele sunt încastrate în ciment, distrugerea muniției urmând a fi făcută, în cursul zilei de miercuri, de către pirotehniști de la ISU Vrancea.

Cele mai citite

PSD Livrează: Pensiile înainte de Paște în 2024

Guvernul condus de Marcel Ciolacu a decis ca, în 2024, cu ocazia Paștelui Ortodox, pensiile pentru cei aproximativ 5 milioane de pensionari din România...

Premierul Poloniei Donald Tusk are pneumonie. Cum îi va fi afectată agenda politică

Premierul polonez Donald Tusk îşi va restrânge apariţiile publice în următoarele zile după ce a fost diagnosticat cu pneumonie, a anunţat joi biroul său...

Jens Stoltenberg: „ Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei

„ Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte promisiunile de a-i furniza mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă