16 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecial13 suspecţi de terorism, capturaţi la Istanbul în timpul vizitei lui Klaus...

13 suspecţi de terorism, capturaţi la Istanbul în timpul vizitei lui Klaus Iohannis

Zece persoane suspectate de terorism, între care o femeie care avea o centură cu explozibili, au fost capturate lângă Istanbul, marţi seară, în timp ce preşedintele Klaus Iohannis se întâlnea cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Turcia, au declarat pentru News.ro surse oficiale, conform cărora alţi trei suspecţi au fost prinşi miercuri.

Întâlnirea preşedintelui Iohannis cu reprezentanţii românilor a fost primul punct al vizitei de stat a acestuia în Turcia, reuniunea desfăşurându-se la Istanbul marţi seară. În acelaşi timp, autorităţile turce capturau zece persoane suspectate de terorism, lângă Istanbul.

A doua zi, autorităţile turce au capturat alte trei persoane suspectate de terorism în zona consulatelor străine din Istanbul, la acel moment preşedintele Klaus Iohannis aflându-se în drum spre Ankara, au relatat sursele citate.

Aceleaşi surse au declarat că nu a existat niciun pericol pentru delegaţia română, preşedintele Iohannis fiind însoţit de un efectiv sporit de securitate pe tot parcursul vizitei sale în Turcia.

Dispozitivul de securitate a fost la grad de alertă maximă şi a cuprins ofiţeri pe zona de securitate, de informaţii, dar şi antitero, care au avut inclusiv detectoare de bombe. Dispozitivul de securitate a fost format din ofiţeri români şi turci.

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut o vizită de stat în Turcia, de marţi până joi. Marţi seară, el a sosit la Istanbul, unde s-a întâlnit cu reprezentanţii românilor, iar a doua zi dimineaţă a plecat spre Ankara, unde s-a întâlnit cu preşedintele Recep Erdogan şi cu alţi oficiali. Joi după-amiază, preşedintele Iohannis a revenit în România.

Cele mai citite

Israelul face un abuz grav asupra Associated Press: i-a închis transmisiunea în direct a acesteia pe tema evenimentelor din Fâşia Gaza

Associated Press a anunţat că oficiali israelieni au confiscat o cameră video şi echipament de emisie aparţinând agenţiei de presă şi au închis transmisiunea...

Iohannis, vizită la Piatra Craiului

Preşedintele Klaus Iohannis va vizita, astăzi, Parcul Naţional "Piatra Craiului", cu prilejul Zilei Internaţionale a Biodiversităţii şi în marja Zilei Europene a Parcurilor Naţionale,...

Angel Tîlvăr spune că navigația maritimă suferă cel mai mult de pe urma acțiunilor de bruiaj

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat marţi că navigaţia maritimă este cea care are cel mai mult de suferit de pe urma acţiunilor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă