12 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecial130 de infracțiuni economice, depistate în ultima saptămână

130 de infracțiuni economice, depistate în ultima saptămână

Aproape 130 de infracţiuni economice au fost depistate, în ultima săptămână, de poliţiştii structurilor de investigare a fraudelor. 154 de persoane sunt bănuite de comiterea acestor infracţiuni.

”În perioada 16 – 22 mai a.c., poliţiştii formaţiunilor de investigare a fraudelor, acţionând sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R., au constatat 128 de infracţiuni.

De comiterea acestor fapte sunt bănuite 154 de persoane, dintre care 33 au fost reţinute şi 10 arestate”, informează IGPR într-un comunicat e presă.

Astfel, poliţiştii au constatat, în ultima săptămână, 60 de infracţiuni de evaziune fiscală, 6 de uz de fals, 10 de fapte de înşelăciune şi 16 de infracţiuni la Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal.

De asemenea, poliţiştii cercetează 2 infracţiuni de contrabandă, 2 infracţiuni de delapidare, 2 de fals în înscrisuri sub semnătură privată, 2 de fals material în înscrisuri oficiale, 2 de fals intelectual şi 9 infracţiuni la Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal.

Au mai fost depistate 3 infracţiuni de abuz în serviciu, una de neglijenţă în serviciu, una de bancrută frauduloasă, una de fals privind identitatea, una de fals în declaraţii, una de instigare la fals material în înscrisuri oficiale, o tentativă de înşelăciune şi 7 infracţiuni de corupţie.

Cele mai citite

Hezbollah: Locuitorii strămutați israelieni se pot întoarce acasă dacă se încheie războiul

Şeful grupării insurgente libaneze Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a declarat luni că locuitorii din nordul Israelului care s-au refugiat în alte zone din ţară...

Ciolacu: Intenţia clară a Guvernului este ca salariul minim să crească la 3.700 de lei

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi că "intenţia clară" a Guvernului este ca salariul minim să crească la 3.700 de lei. Prezent la Braşov, unde...

Guvernul va decide cum beneficiarii Programului Anghel Saligny ar putea depune documentele pentru finanțare și după iunie 2024

Guvernul urmează să discute în şedinţa de marţi o ordonanţă de urgenţă în baza căreia beneficiarii Programului Anghel Saligny vor putea depune documentele în...
Ultima oră
Pe aceeași temă