16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecial15 irakieni prinşi încercând să intre ilegal în România

15 irakieni prinşi încercând să intre ilegal în România

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au depistat, vineri, 15 persoane, dintre care cinci adulţi şi zece minori, care intenţionau să intre ilegal în România din Serbia, pe jos, pe la frontiera verde. 

“Azi dimineaţă, în jurul orei 07,00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, acţionând în baza unei informaţii, au declanşat o acţiune tactică specifică pentru reţinerea unui grup de persoane, care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre frontieră spre interiorul ţării, pe direcţia localităţii de frontieră Valcani. Grupul, format din 15 persoane, care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, a fost condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră, în vederea continuării cercetărilor”, a informat, într-un comunicat de presă remis AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Timiş, Roxana Costache. 

Din primele verificări s-a stabilit că este vorba despre trei familii formate din cinci adulţi, dintre care doi bărbaţi şi trei femei, cu vârste cuprinse între 24 şi 45 de ani, precum şi zece minori, doi dintre aceştia fiind în vârstă de 1 an, iar ceilalţi cu vârste cuprinse între 3 şi 11 ani. 
“La cercetări, persoanele în cauză au declarat că sunt din Irak şi că intenţionau să ajungă în Germania, la rude”, a adăugat Costache. 
Au fost contactate autorităţile de frontieră sârbe în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie, a mai precizat sursa citată. 
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. 

 

Cele mai citite

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă