19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecial17 convoaie sunt BLOCATE la Zimnicea din cauza nivelului scăzut al Dunării

17 convoaie sunt BLOCATE la Zimnicea din cauza nivelului scăzut al Dunării

17 convoaie staţionează în zona Zimnicea, din cauza cotelor scăzute ale Dunării. Navele urmează să treacă unul după altul pe sectorul bulgăresc al Dunării, între Belene şi Batin, informează Administraţia Fluvială Dunărea de Jos Galaţi.

Navigaţia pe Dunăre, în zona Zimnicea, între Belene și Batin, se desfăşoară în condiţii dificile din cauza nivelului scăzut al apei, transmite Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Adminstraţiei Fluviale a Dunării de Jos Galaţi, Nicoleta Donţu, a declarat, miercuri, că șenalul navigabil din această zonă este îngust.

"Sunt 17 convoaie care cuprind 77 de şlepuri, împingătoare şi barje. Nu sunt blocate, ele aşteaptă să treacă rând pe rând", a afirmat Nicoleta Donţu.

Ea a adăugat că este vorba despre sectorul bulgăresc al Dunării, unde se înregistrează aceste probleme, precizând că la Zimnicea miercuri s-a înregistrat o cotă de 31 de centimetri.

În zona Galați, Dunărea măsoară 88 de centimetri, iar din cauza nivelului scăzut al apei au apărut pe fluviu mici insule formate din aluviuni. Din acest motiv, bacurile care transportă maşinile şi călătorii între municipiul Galaţi şi localitatea I.C.Brătianu, din judeţul Tulcea, trebuie să facă un ocol de circa 400 de metri.

Pe de altă parte, unele insule care au apărut pe Dunăre, în zona Galaţi, au devenit atractive pentru vizitatori.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului în Sâmbăta Mare

Un bărbat din judeţul Iaşi s-a aruncat, astăzi, de pe o pasarelă, în faţa unui tren, în localitatea Săbăoani, a informat Inspectoratul de Poliţie...

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...

Polonia condamnă atacurile cibernetice rusești. Oficialii transmit că și țara lor a fost vizată

Polonia a condamnat presupusele atacuri cibernetice ale unui grup rus numit APT28 asupra Germaniei și Republicii Cehe, afirmând că și ea a fost vizată,...
Ultima oră
Pe aceeași temă