22.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecial17 traficanți de arme și de droguri, arestați într-o acțiune desfășurată în...

17 traficanți de arme și de droguri, arestați într-o acțiune desfășurată în 15 state europene, inclusiv România și SUA

Anchetatori din 15 țări europene, inclusiv din cadrul IGPR și DIICOT, și SUA au prins 17 traficanți de droguri și arme prin intermediul unor site-uri. Potrivit IGPR, acțiunea internațională, denumită ”Onymous” a vizat închiderea unor site-uri pe care se vindeau arme, droguri, bijuterii.

În România, s-au făcut verificări la două adrese, de la una dintre acestea fiind ridicate mai multe probe. Poliția spune că sunt vizaţi adiministratorii a două site-uri prin intermediul cărora se vindeau droguri şi bijuterii din aur şi argint.

În urma activităților desfășurate la nivel internațional, 17 vânzători și administratori ai unor site-urilor au fost arestați, iar o monedă bitcoin în valoare de circa 1.000.000 de dolari americani, suma de 180.000 de euro şi diferite cantităţi de droguri, aur și argint au fost confiscate. Site-ul Silk Road 2.0, al cărui administrator se numără printre cei arestaţi, a fost închis.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), structura care a coordonat operaţiunea în România, precizează că acţiunea desfăşurată la nivel internaţional a vizat şi stoparea tranzacţiilor de imagini pornografice cu minori, precum şi angajarea unor persoane în vederea comiterii de infracţiuni, pe diferite site-uri accesate prin intermediul TOR Network.

TOR este un pachet gratuit de software care asigură anonimatul şi codificarea prin intermediul unei reţele gratuite, universale, şi care constă în mii de relee de computer. Acesta este folosit, potrivit procurorilor de crimă organizată, de o varietate mare de persoane, atât în scopuri ilegale, cât și în scopuri legale.

Acţiunea comună a fost coordonată la nivel european de Eurojust şi Europol şi a avut loc în cooperare cu US Department of Justice, Federal Bureau of Investigation FBI) şi Department of Homeland Security (ICE).

Cele mai citite

ANAF va avea un compartiment de Evidență Operativă

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și-a înființat un compartiment de Evidență Operativă, anunță un articol publicat pe site-ul termene.ro. Noul departament al ANAF va...

Derby fără miză în Giulești. Rapid, victorie de consolare cu FCSB

Rapid s-a impus pe teren propriu cu scorul de 2-0 în fața campioanei FCSB, în ultimul meci din acest sezon al Ligii 1. Partida...

Familia Picioruș, stăpâna consultanței mascate în învățământ

Afacerile și profitul companiei Structural Management Innovative System SRL, controlată de Georgeta-Sorina Picioruș și administrată de Alexandru-Eduard Picioruș, a explodat în 2023 după...
Ultima oră
Pe aceeași temă