13.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecial174 români extrădaţi din Italia

174 români extrădaţi din Italia

Peste 220 de persoane urmărite de autorităţile române şi italiene au fost localizate, arestate şi predate în urma unui protocol de colaborare între cele două ţări, dintre acestea, 47 fiind predate către autorităţile italiene şi 174 preluate din Italia, potrivit Poliţiei Române.

Dintre cele 47 de persoane predate de autorităţile italiene, trei sunt cetăţeni italieni şi 44 sunt români, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, duminică, agenţiei MEDIAFAX.

De asemenea, dintre cei 174 de urmăriţi la nivel internaţional care au fost preluaţi de autorităţile române din Italia, 172 sunt români, unul este cetăţean bulgar şi un altul este albanez.

Potrivit sursei citate, "Protocolul de colaborare între Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Departamentul de Siguranţă Publică din cadrul MAI Italia, pentru prevenirea criminalităţii, localizarea şi prinderea urmăriţilor internaţional şi constituirea unor echipe comune de lucru", semnat la 21 ianuarie, a instituit ca metodă de lucru, pentru localizarea şi prinderea urmăriţilor internaţional de interes reciproc, crearea unei echipe comune de lucru italiano-române.

Protocolul presupune schimbul de informaţii, o analiză comună a informaţiilor obţinute, precum şi operaţiuni şi activităţi pentru localizarea şi prinderea urmăriţilor italieni în România şi a urmăriţilor internaţional români în Italia.

Printre cei predaţi autorităţilor române se numără şi Emanuel Narcis Iordache, din comuna Ion Neculce, judeţul Iaşi, care fusese condamnat la 18 ani de închisoare pentru omor calificat, acesta fiind depistat şi reţinut în Italia.

De asemenea, în 5 iunie, liderul clanului Camorra prins în România, Vincenzo Cesarano, care figurează pe lista celor mai periculoşi infractori italieni, a fost predat de Poliţia Română unei escorte a autorităţilor judiciare italiene. Vincenzo Cesarano, în vârstă de 65 de ani, a fost prins în 16 mai, în localitatea Frumuşani din judeţul Călăraşi, de către poliţiştii de investigaţii criminale din Ilfov, cu sprijinul ataşatului de afaceri interne al României în Italia.

"Bărbatul era urmărit internaţional de autorităţile judiciare italiene pentru comiterea de infracţiuni economice, fiind considerat unul dintre cei mai periculoşi 100 de infractori din lista Ministerului de Interne Italian", a precizat Poliţia Română.

Cele mai citite

Premierul Netanyahu și șeful CIA, William Burns, au discutat despre o „pauză” în operațiunile militare din sudul Fâșiei Gaza

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu şi şeful CIA, William Burns, au discutat miercuri la Ierusalim despre o posibilă 'pauză' în operaţiunile militare în sudul Fâşiei...

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, trimis în judecată de DNA pentru cumpărare de influență

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, potrivit agerpres.ro. ''Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale...

90 de minute pe Santiago Bernabeu sunt foarte lungi: Real Madrid-Bayern Munchen 2-1

Real Madrid s-a calificat dramatic în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Bayern Munchen cu scorul de 2-1 (0-0), miercuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă