14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecial18 percheziții în București și Prahova, într-un dosar cu prejudiciu de peste...

18 percheziții în București și Prahova, într-un dosar cu prejudiciu de peste 1,4 milioane de lei

18 percheziții se desfășoară, miercuri dimineața, în București și Prahova, într-un dosar privind infracțiuni de spălare de bani și evaziune fiscală în domeniul materialelor de construcții.

Poliția Capitalei precizează, într-un comunicat de presă, că prejudiciu în acest dosar este de peste 1,4 milioane de lei.

13 mandate persoane vor fi aduse la audieri.

Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii au creat un mecanism de fraudare a bugetului de stat având la bază înregistrarea în documentele de evidenţă contabilă şi declararea fiscală a unor achiziţii fictive în domeniul construcţiilor şi materialelor de construcţii, urmărind sustragerea de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin diminuarea bazei impozabile şi deducerea frauduloasă a taxei pe valoare adăugată.

Prejudiciul creat bugetului consolidat al statului este de aproximativ 1.400.000 de lei,  suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor fiind de peste 3.500.000 de lei.

Persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 4.

Cele mai citite

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....
Ultima oră
Pe aceeași temă