18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecial1990-2015, un sfert de veac al Coroanei în seviciul națiunii

1990-2015, un sfert de veac al Coroanei în seviciul națiunii

La 18 ianuarie 1990, pășea pe pământ românesc primul membru al Familiei Regale după o întrerupere de 42 de ani. În acea zi, la ora 15.00, avionul de Geneva aducea la București pe Principesa Margareta, însoțită de sora sa, Principesa Sofia. Majestatea Sa Regele a încredințat primei sale fiice misiunea de a-l reprezenta în țară, pentru prima oară de la plecarea în exil, în zorii zilei de 4 ianuarie 1948.

Cu această ocazie, Casa Majestății Sale organizează, în zilele de 17 și 18 ianuarie 2015, o serie de evenimente dedicate celebrării acestui important sfert de veac al Coroanei în serviciul Națiunii. Alături de Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu se vor afla Principesa Sofia, Principesa Maria, Principele Nicolae, precum și, în calitate de invitat special, Principele Lorenz al Belgiei.

Astfel, Fundaţia Principesa Margareta a României organizează Ziua Porților Deschise, cu ocazia celebrării a 25 de ani de activitate, sâmbătă, 17 ianuarie 2015, în intervalul orar 13 – 17, la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”, sala Gheorghe Focşa. Principesa Moștenitoare se va alătura, la ora 18.00, beneficiarilor şi voluntarilor Fundaţiei.

În aceeași zi, Palatul Elisabeta va găzdui, la ora 19, seara dedicată celor 25 de ani de activitate ai Fundației Principesa Margareta a României.

Principesa Moștenitoare și Principele Radu alături de invitații lor vor lua parte în cursul serii, la ora 18, la un concert de gală la Ateneul Român. “Este o onoare să găzduim la Ateneu evenimente sub egida Casei Regale, pe care o respectam”, a declarat cu acest prilej Andrei Dimitriu, directorul Filarmonicii „George Enescu“.  Își vor da concursul Camerata Regală, violonistul Remus Azoiței, precum și Corul Filarmonicii George Enescu, sub bagheta maestrului Horia Andreescu.  

Cele mai citite

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...
Ultima oră
Pe aceeași temă