15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecial20 de cetăţeni străini au fost obligați să părăsească România, în această...

20 de cetăţeni străini au fost obligați să părăsească România, în această săptămână

Inspectoratul General pentru Imigrări anunță că 20 de cetăţeni străini au fost obligați să părăsească România, în această săptămână. De asemenea, poliţiştii au aplicat 114 sancţiuni contravenţionale cu avertisment şi amendă, în valoare totală de 14.250 lei, cetăţenilor străini care nu au respectat legislaţia în domeniul migraţiei. 

”În scopul menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă în rândul comunităţii noastre, poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) au intensificat, în această săptămână, la nivel naţional activităţile specifice pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale.

Astfel, în perioada 25 – 28 aprilie, au fost efectuate mai multe acţiuni şi controale, atât cu forţe proprii cât şi în cooperare cu structuri având atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini la nivel naţional”, a transmis IGI într-un comunicat de presă . 

În cadrul acţiunilor, 26 de cetățeni străini au fost depistați în situaţii ilegale, cei mai mulţi în Bucureşti şi pe raza de competenţă a judeţelor Bihor, Iași și Dolj. Dintre aceştia, 5 au întrunit condiţiile necesare prelungirii dreptului de şedere, pentru 20 au fost dispuse măsuri de părăsire a teritoriului României, și o persoană a solicitat o formă de protecție internațională în România. 

De asemenea, polițiștii de la Imigrări au organizat misiuni de îndepărtare sub escortă de pe teritoriul României pentru două persoane iar pentru șapte au întocmit documentele necesare în vederea luării în custodie publică până la îndepărtarea de pe teritoriul țării noastre.

Poliţiştii au aplicat 114 sancţiuni contravenţionale cu avertisment şi amendă, în valoare totală de 14.250 lei, cetăţenilor străini care nu au respectat legislaţia în domeniul migraţiei. 

Acţiunile desfăşurate de către poliţişti urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor şi combaterea migraţiei și muncii  ilegale.      

Cele mai citite

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă