23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecial20 de percheziţii în trei judeţe, într-un dosar de fraudă. Prejudiciul este...

20 de percheziţii în trei judeţe, într-un dosar de fraudă. Prejudiciul este de un milion de euro

20 de percheziţii au loc, luni, la firme şi la domiciliile unor persoane din Argeş, Dolj şi Bucureşti, suspectate de înşelăciune, cu un prejudiciu de peste un milion de euro.

Potrivit Poliţiei Române, grupul infracţional organizat ar fi preluat marfă, folosind datele unor societăţi fictive, fără a o mai transporta la destinatari.  Astfel, ei ar fi folosit datele de identificare ale unor societăţi comerciale fictive, cu obiect de activitate transporturi rutiere de marfă, şi au plasat comenzi pe bursele de transport internaţional de marfă.

"După confirmarea comenzilor, mărfurile încărcate nu mai ajungeau la destinaţia prestabilită, ci erau direcţionate spre România. Ulterior, bunurile ar fi fost valorificate pe piaţa neagră, la preţuri subevaluate", a precizat Poliţia Română, într-un comunicat de presă.

Percheziţiile sunt făcute de poliţiştii din Argeş şi Dolj, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Argeş. Anchetatorii sunt sprijiniţi de luptători de la serviciile de acţiuni speciale din IPJ Argeş, Dolj şi Dâmboviţa, precum şi de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă